Stiinta & Tehnologie

#crysler #hyundai #china

Chrysler si Hyundai, afaceri la chinezi

Saptamana trecuta chinezii pareau interesati sa cumpere Volvo de la Ford . Pana la un eveniment de asemenea amploare chinezii au o serie de relatii economice cu alte doua branduri internatioanle: Hyundai si Chrysler.

Hyundai isi schimba planul

Hyundai Motor si-a revizuit planul de a crea o masina mica potrivita nevoilor pietei din China. In schimb, compania va lansa un vehicul de dimensiuni mai reduse, care va merge si pe alte piete.

centrul de design al Hyundai lucra de la o masina mica, entry-level, creata special pentru China si India, care sa concureze cu vehiculele indigne de pe cele doua piete. Astfel, pretul ei ar fi fost undeva intre 5.000 – 6.000 dolari. Planurile au fost insa schimbate.

Viitorul Hyundai va fi pozitionat intre modelele sedan compacte Accent si Elantra din punct de vedere al pretului, a declarat Jake Jang, purtator de cuvant al Hyundai in Coreea de Sud. Vehiculul va avea sub capota un motor de 1.4 sau 1.6 litri si va fi disponibil atat in varianta de caroserie cu patru usi cat si cu cinci usi , conform aceleiasi surse.

Productia noii masini este programata sa inceapa in 2010 la Beijing Hyundai Motor Co., companie joint venture (50-50) intre Hyundai Motor si Beijing Automotive Industry Holding Corp. ( BAIC ), potrivit lui Jang. Volumul de productie va fi de aproximativ 100.000 de unitati pe an.

Chrysler si China

Compania chineza Guangdong Hongtu Technology a anuntat recent ca va furniza suporti din aliaj de aluminiu pentru motoare companiei Chrysler din Statele Unite. Valoarea totala a contractului incheiat intre cele doua parti se ridica la 27.4 milioane de dolari. Oficialii Hongtu au mai declarat ca suportii vor fi creati special pentru propulsoarele cu capacitati de 2.0, 2.7, 3.5 si 5.7 litri.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea