Stiinta & Tehnologie

#tata motors #fiat #nissan #chrysler

Chrysler frate cu Nissan si Tata Motors

Chrysler ia in considerare posibilitatea de a construi camioane pentru Nissan Motor, in cadrul unei strategii de sustinere a finantelor prin legaturi in strainatate, potrivit Reuters. Stirea a survenit la o zi dupa ce Reuters a scris ca reprezentantii Chrysler poarta negocieri cu mai multi parteneri din strainatate, printre care compania indiana Tata Motors si Fiat din Italia, potrivit declaratiilor unor surse avizate.

Chrysler, al treilea producator de automobile din Statele Unite, a purtat negocieri cu reprezentantii Tata despre posibilitatea de a vine SUV-ul Jeep Wrangler ( foto ) pe piata indiana si pe alte piete asiatice. Compania a negociat si cu reprezentantii Fiat despre posibilitatea incheierii unui contract de leasing pentru capacitatile de productie ale Chrysler din America de Nord si cooperarea in distributia cu amanuntul pe piata americana, potrivit declaratiilor unor surse avizate.

Semnarea unui contract intre Chrysler si Fiat va permite producatorului italian de autovehicule sa revina pe piata italiana pentru prima data in ultimii 25 de ani, mai declarasera, miercuri, sursele citate.

Purtatorul de cuvant al Chrysler, companie controlata de fondul inchis de investitii Cerberus Capital Management LP, a refuzat sa confirme negocierile.

Nici oficialii companiei Tata Motors nu au facut declaratii imediate, iar reprezentantii Fiat nu au putut fi contactati.

Directorul executiv al Fiat, Sergio Marchionne , caruia i se atribuie restructurarea marcilor Alfa Romeo, Lancia si Fiat, declarase ca Fiat este in cautarea unui partener ca sa revina pe piata Americii de Nord.

Fiat si Tata au deja un parteneriat. Fiat a acceptat luna acesta sa finanteze marcile Jaguar si Land Rover ale Tata pe piata europeana, iar Tata a afirmat ca nu are nimic impotriva ca Fiat sa vanda Nano, cea mai ieftina masina din lume, care costa 2.500 de dolari.

Tata si Chrysler coopereaza deja in ceea ce priveste crearea unui vehicul electric . Tata a aratat in ianuarie ca incepuse "discutii preliminarii " cu Chrysler pentru vanzarea unui mini-camion pe baza de baterii.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea