Stiinta & Tehnologie

Chevrolet lanseaza inlocuitorul pentru Matiz

Alte doua modele, o compacta si un MPV, vor fi prezentate la Paris

Chevrolet , marca a gigantului General Motors, pregateste pentru acest an trei noutati importante, printre care si modelul Beat, cel care va inlocui actualul Spark/Matiz.
Trei concepte premergatoare versiunilor de serie vor fi prezentate anul acesta de General Motors sub brandul Chevrolet, doua dintre ele urmand a fi expuse la Paris, iar unul chiar in iulie, la Londra.

Modelele ce vor fi produse din concepte urmeaza sa inlocuiasca produsele existente in oferta europeana a Chevrolet in segmentele city-car, compact si MPV. Monovolumul va avea 7 locuri si va lua locul actualei Tacuma, care se vinde pe mai multe piete, iar reprezentantii GM au spus ca nu va utiliza platforma Zafira, ci va fi un produs total nou. Cel de-al doilea este prototipul a ceea ce va fi noua generatie Lacetti, un model de succes din clasa compacta. In fine, cel de-al treilea si cel mai important, datorita volumelor mari pe care se estimeaza ca le va vinde, va fi Beat, care va inlocui actualul Matiz sau Spark, cum este vandut pe unele piete, inclusiv Romania.

Beat a fost mai intai un show-car, produs pentru a testa piata. Succesul urias de care s-a bucurat (inclusiv un sondaj online la care au participat 1,8 milioane de persoane) i-a determinat pe cei de la GM sa transforme ideea in model de serie. Beat a fost expus sub forma de concept la New York, anul trecut, alaturi de alte doua propuneri, Groove si Trax. Numarul de votanti a depasit de aproximativ trei ori orice alt sondaj similar organizat de GM, iar Beat a fost declarat castigator detasat. Prima locatie de productie va fi in Coreea, ulterior nefiind exclus ca viitorul mini sa fie produs si in alte uzine ale GM, inclusiv in Europa. Data lansarii comerciale nu a fost anuntata, insa este cunoscut faptul ca modelul va intra pe piata in cursul anului 2009.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea