Stiinta & Tehnologie

#caz real #agresivitatea in trafic #centura capitalei

Centura Capitalei, anul 2010, sau pana unde ajunge agresivitatea in trafic (caz real)

Povestea care va urma este reala. S-a intamplat in anul 2010, in aceasta tara minunata, pe centura Capitalei , intr-o zi de vineri, orele 14.00.

Trei tineri, doi baieti si o fata, s-au oprit intr-o benzinarie . Cel care se afla in dreapta a coborat pentru a alimenta. I s-a parut straniu cand a vazut ca o alta masina era oprita de cealalta parte a pompei, dar soferul incerca sa alimenteze din aceeasi pompa ca si el. Am sa-i pun numele Andrei tanarului nostru.

Andrei l-a rugat pe individ (am zis bine "l-a rugat", pentru ca tipul parea destul de suspicios, ori baiatul nostru nu cauta probleme) sa-l lase sa plateasca si apoi sa alimenteze si el. A schitat gestul de a-i lua pompa din mana, insa individul a tras de ea si, dracia naibii, i-a picurat putina motorina pe adidasi - "adidasii lui de 4 milioane, frate". De aici nervii individului, injurii, scuipat si solicitarea de a i se da banii pe minunatele incaltari.

Andrei l-a lasat in urma si s-a dus in benzinarie pentru a achita. Nu cauta scandal, mai ales ca a vazut cu ce categorie de oameni are de-a face. Numai ca intre timp “zmeul zmeilor” a dat niste telefoane si cand a iesit din benzinarie, baiatul nostru s-a trezit cu inca doua masini in care erau indesati alti romi, bineinteles inarmati cu bate, cutite, se pare ca unul avea si pistol. Cativa dintre ei s-au dat jos, unul a lovit cu o bata parbrizul masinii in care se afla Andrei, chiar in dreptul soferului si au inceput sa il agreseze.

Spontaneitate , curaj sau frica, nu conteaza ce l-a manat pe Andrei sa urce in masina si sa-i spuna baiatului de la volan sa plece de acolo. Ce-a urmat, poate doar in filme sa fi vazut sau in carti sa fi citit. Au fost nevoiti sa loveasca celelalte masini pentru a putea iesi din benzinarie, pentru ca erau blocati de gasca suparata.

O masina a apucat sa vina dupa ei si sa-i urmareasca vreo 10 km: printre tiruri (sa nu uitam ca la ora aceea centura este destul de aglomerata), pe contrasens, pe marginea de pamant de langa asfalt. Andrei tinea volanul si ii striga baiatului de la volan cand sa puna frana si cand sa accelereze, pentru ca prin parbriz nu se putea vedea nimic de pe scaunul soferului.

Au reusit pana la urma sa scape, poate doar pentru ca se indreptau spre centrul Bucurestiului. Insa baietii erau foarte speriati, iar fata n-a mai scos un sunet inca patru ore dupa incident. Andrei ne-a spus ca daca n-aveau prezenta de spirit, iar masina nu-i ajuta, acum poate erau toti in spital sau chiar morti.

Ducandu-se la politie, la o alta sectie, nu la cea din Tunari, deoarece s-au gandit sa evite zona faptasilor, iata care a fost raspunsul: "De la ora 4 nu mai e nimeni aici."Au ajuns printr-o relatie sus-pusa la Sectia de urmarire penala si criminalistica ( pompos, nu?!). Stiti care a fost raspunsu?! - "dar ce cautati domne' acolo?". Pana la urma, printr-o alta relatie la un nivel superior, ancheta a fost demarata.

Dar venim si ne intrebam: daca era o femeie in locul lui Andrei? Daca erau atat de speriati incat, din instinct de aparare, ar fi reactionat agresiv si baietii nostri? DACA AR FI FOST UCISI??? Raspunsul li s-a dat simplu: "Ce cautau acolo? In Bucurestiul anului 2010 intr-o benzinarie?".

Va las pe voi sa comentati.

agresivitatea in trafic chiar "are monstri".

Cititi mai multe pe Auto.ro    
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea