Stiinta & Tehnologie

Celularul va canta de 14 miliarde $

In urmatorii cinci ani, muzica descarcata in telefonul mobil va aduce venituri de 14 miliarde de dolari. Tonurile de apel produc in prezent peste 80% din acest tip de venituri, dar cota lor va scadea foarte mult. Coloritul tonurilor de apel fascineaza milioane de utilizatori de telefoane mobile si ii face sa "uite" de sumele de bani pe care le varsa in conturile operatorilor de telefonie.

In momentul de fata, 81% din totalul muzicii descarcate in telefonul mobil este reprezentat de tonuri de apel. Dar o data cu raspandirea telefoniei 3G, aparitia portalurilor complexe, disponibilitatea terminalelor cu mp3 player , a inceput sa apara download de melodii full-track. Si daca partea de "entertainment" influenteaza si industria telecomunicatiilor, asteptarile financiare pe acest domeniu sunt din ce in ce mai mari. Potrivit unui raport Juniper Research, pana in 2011, veniturile aduse de muzica descarcata in mobil vor ajunge la 14 miliarde de dolari. Zona Asia Pacific va contribui cu 40% la aceste venituri, Europa 27%, America de Nord 18%, iar restul lumii va insemna 15% din suma.

(continuarea in Jurnalul National )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea