Stiinta & Tehnologie

#alegere ulei de motor #alegere ulei #ulei de motor

Cel mai bun ulei de motor: asa alegi cel mai bun ulei pentru masina ta

Una din cele mai populare teme de discutii printre automobilisti este alegerea uleiului de motor. Pentru a complica si mai tare situatia, in ultimul timp au aparut o multime de zvonuri legate de acest subiect, iar oferta mare de uleiuri atat foarte ieftine cat si foarte scumpe, genereaza si mai multe semne de intrebare in capurile soferilor.

Pentru a limpezi un pic situatia, am decis sa centralizam aici lucrurile cunoscute despre uleiurile de motor, sa desfiintam unele mituri, dar mai important, sa oferim cateva sfaturi utile pentru a va ajuta sa alegeti cel mai bun ulei de motor.

Cel mai bun ulei de motor: clasificarea uleiurilor

Clasificarea generala pe care o cunoaste cea mai mare parte a soferilor prevede impartirea uleiurilor de motor pe 3 grupe: minerale, semisintetice si sintetice. Primele 2 sunt rezultatul prelucrarii petrolului, insa uleiurile sintetice, au la baza un proces chimic mult mai complex, iar lista cu aditivi este mult mai lunga decat in cazul uleiurilor semisintetice si a celor minerale. Sa stiti insa ca multi producatori nu spun tot adevarul despre uleiurile lor, iar o buna parte din uleiurile sintetice sunt in realitate semisintetice. Pentru a putea scrie pe eticheta cuvantul "synthetic", producatorii imbunatatesc uleiurile semisintetice cu un pachet puternic de aditivi. Partea buna e ca astfel de uleiuri sunt mai ieftine, partea proasta e ca acestea se uzeaza mai repede, respectiv dupa un anumit numar de kilometri, protectia oferita componentelor motorului se reduce semnificativ. Daca va doriti un ulei sintetic in adevaratul sens al cuvantului, cautati unul pe baza de polialfaolefina (PAO).

Exemple de uleiuri PAO: Ravenol VPD 5w40, Liqui Moly Synthoil High Tech 5w40, Motul X-Cess 8100.

Citeste continuarea pe celmaibuntop.ro

  •   2017-09-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii