Stiinta & Tehnologie

#toyota #bmw #eco

Cei mai "eco" producatori auto

ong>In urma unui studiu a fost stabilit cel mai economic si ecologic producator auto al anului: acesta este BMW.

Aceeasi analiza arata ca, in general, asiaticii stiu sa foloseasca cel mai bine resursele.

Comparatie intre companii

Cei care au desfasurat analiza, numita Sustainable Value in Automobile Manufacturing, sunt cei de la Queen's University Management School din Belfast, in colaborare cu Euromed Management School din Marsilia si Institute for Futures Studies and Technology Assessment (IZT) din Berlin.

Analistii au comparat datele primite de la fiecare constructor , in care erau stipulate costurile de productie si alti factori precum emisiile de gaze de sera, cantitatile de apa folosite si deseurile generate de fiecare fabrica in parte. In calculul facut au intrat chiar si accidentele de munca ale fiecarei fabrici, profitul sau pierderile lor.

Rezultatele

Cei mai economici si ecologici producatori auto au fost Toyota si BMW, care stiu sa isi administreze cel mai bine resursele pentru a genera un profit mai mare decat al rivalilor. Totodata, clasamentul arata ca dupa despartirea de Chrysler, Daimler o duce mult mai bine.

Totusi, topul facut de analisti indica faptul ca producatii auto asiatici precum Honda, Nissan sau Isuzu domina clasamentul in segmentul "eco". Companiile Ford si General Motors au ajuns in capatul opus al listei, iar Fiat a devenit cel mai rau clasat producator european.
  •   2009-11-02
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.