Stiinta & Tehnologie

CeBIT: Standul Meizu inchis

CeBIT-ul era cunoscut ca unul dintre cele mai mari targuri de tehnologie, dar, din pacate, in ultimii ani a intrat pe o panta tot mai abrupta. Totusi nu este un moment tocmai placut atunci cand stand-ul de prezentare iti este inchis in nas, sub privirile tuturor.

Acest lucru li s-a intamplat celor de Meizu , compania chineza care este cunoascuta pentru produsele sale care "cloneaza" iPhone-ul. Modelu Meizu M8 a creat mare valva, fiind catalogat unul dintre cele mai bune clone de iPhone iesite pe piata dupa lansarea produsului Apple.

Recunosc ca sunt "pirat"!

Problema chinezilor a venit atunci cand standul lor a fost inchis in plina desfasurare la CeBIT. Bineinteles ca acest lucru s-a intamplat din cauza neintelegerilor si drepturilor de autor pe care Meizu le-a incalcat, mai ales ca acestia nu neaga faptul ca produsul lor copiaza iPhone-ul.

Lucrurile au descurs destul de repede: politia din Hanovra a aparut in stand si a confiscat toate produsele pe care Meizu le avea expuse, plus materialele promotionale.

Alte motive

Dar dupa cateva ore s-a descoperit ca Meizu a fost inchis din alte motive. Meizu a folosit un codec de MP3-uri nelicentiat pentru M8, iar acest lucru s-a intors impotriva lor, fiind acuzati de piraterie .

Spectatorii prezenti si clientilor li s-a dat doar o singura explicatie: "The venue is closed until further notice." Lucru foarte logic dealtfel.

Partea grea a trecut

Acestea fiind spuse, daca ai de gand sa mergi la CeBIT cu produse clone, macar fii sigur ca ai licentele de baza puse la punct. Iar daca vrei sa vizitezi stand-ul Meizu, vesti bune: este redeschis si operativ. Se pare ca si-au rezolvat problemele.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea