Stiinta & Tehnologie

#aparat de aer conditionat #aer conditionat # alegere aparat de aer conditionat

Ce tipuri de aparate de aer conditionat exista pe piata ?

Vara incepe din ce in ce mai mult sa isi faca simtita prezenta prin caldurile toride care ii sunt caracteristice. Simtim cum totul in jur se topeste iar nevoia de racorire este din ce in ce mai intensa. O inghetata, o apa rece sau de ce nu, un evantai, sunt produse la care apelam din ce in ce mai des in aceasta perioada, dar care au efect doar pe o perioada foarte scurta de timp. De aceea, singura metoda prin care ne putem racori pe o perioada mai mare de timp o reprezinta instalarea aerului conditionat.

In acest moment pe piata intalnim foarte multe tipuri de aparate de aer conditionat confectionate de cat mai multe brand-uri. Cum le diferentiem? Ce aparat sa alegem? Care se pliaza mai bine pentru nevoile ficaruia dintre noi? Vom afla in cele ce urmeaza. Tipuri de aer conditionat :

Aparatele de aer conditionat au aparut acum aproximativ 100 de ani evoluand intr-un timp foarte scurt in forma in care le intalnim astazi. Din punct de vedere tehnic , exista doua tehnologii care au fost aplicate aparatelor de aer conditionat :

1. On off - (fara inverter) care a fost folosita pana acum 4 ani in Uniunea Europeana. Principiul lor de functionare presupune existenta unui termostat care primeste indicatii de la o telecomanda prin intermediul careia setam o anumita temperatura oprind si pornind compresorul aparatului in functie de oscilatiile termice din incapere. La acest tip de aparat compresorul functioneaza numai la capacitate maxima. Asadar, acesta fie merge la puterea maxima fie este oprit, nementinand in incapere o temperatura constanta. Ele au fost concepute pentru a rezista in timp si pentru a fi usor de reparat si intretinut.Firmele care faceau montaj aer conditionat lucrau mai usor cu aceste aparate fiind mult mai simpliste. In acest moment aceste aparate nu se mai comercializeaza intrucat generau un consum de energie foarte ridicat, cu pana la 30% mai multa fata de tehnologia actuala cu inverter si existau probleme pe retelele de electricitate. Cu alte cuvinte acestea se suprasolicitau si puteau ceda.

2. Cu inverter - Este cea mai noua si eficienta tehnolgie in materie de compresoare. Principiul de functionare presupune existenta unui compresor care are capacitatea de a functiona cu o putere de racire variabila. Aceasta tehnologie presupune racirea mult mai rapida a incaperii, de la momentul in care este pornit aparatul de aer conditionat iar pe masura ce se ajunge la temperatura setata din telecomanda, puterea compresorului se reduce. Exista o variatie de turatie pe partea ventilatorului si a compresorului astfel incat atunci cand a ajuns la temperatura dorita el functioneaza la o turatie foarte mica evitand astfel pornirile si opririle care generau consum mai ridicat de electricitate.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea