Stiinta & Tehnologie

#apa Marte #google 29 septembrie #logo google #google doodle #nasa

Ce semnifica logo-ul Google de astazi. Tu stiai?

Astazi, Google sarbatoreste printr-un logo special descoperirea primelor dovezi ale existentei apei sarate pe Marte. NASA a anuntat, intr-un studiu publicat luni, ca oamenii de stiinta au descoperit primele dovezi ca apa sarata ar putea curge pe suprafata planetei Marte in lunile de vara.

Cercetatorii afirma, intr-un studiu publicat in revista Geoscience, ca au gasit semne, in curioasele linii desenate pe pantele planetei, de prezenta de minerale sarate "hidratate", care au necesita prezenta apei pentru formarea lor.

La putin timp dupa publicarea studiului, NASA a indicat ca detine dovezi legate de prezenta apei lichide pe Marte. “Este un avans semnificativ care pare sa confirme ca apa sub forma de fluxuri de saraturi curge in prezent pe suprafata lui Marte”, a declarat John Grunsfeld, administrator adjunct al NASA, intr-o conferinta de presa foarte asteptata, dupa ce agentia americana anuntase cu o zi in urma ca va anunta o “descoperire majora”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea