Stiinta & Tehnologie

#computer #google # doctor google # medicina google # schimbari google

Ce se va intampla in curand cand vei intra pe Google

Motorul de căutare Google a iniţiat un proiect ştiinţific de strângere a informaţiilor despre corpul uman, pentru a descoperi cum trebuie să arate un organism sănătos, cu scopul de a diagnostica bolile în stadiu incipient.

În cadrul unui proiect intitulat Baseline Study, cercetătorii vor strânge pentru început informaţii moleculare şi genetice anonime de la 175 de oameni, urmând să crească apoi numărul la câteva mii de persoane, cu scopul de a detecta mult mai devreme anumite boli cum ar fi cancerul şi bolile cardiovasculare, relateaza publicatia britanica, The Daily Mail.

Proiectul este coordonat de renumitul biolog molecular Andrew Conrad, care a pus la punct pentru prima oară testarea ieftină a virusului care cauzează SIDA în mostrele de plasmă sangvină. "Pentru orice sistem complex, ideea a fost dintotdeauna de a propune o abordare proactivă a problemelor. Nu este ceva revoluţionar. Punem doar întrebarea: «Dacă vrem să fim proactivi, ce anume trebuie să ştim?»", a declarat Andrew Conrad pentru publicaţia The Wall Street Journal.

Proiectul Baseline nu se va limita doar la anumite boli, ci va utiliza instrumente de diagnosticare de ultimă generaţie pentru a strânge sute de mostre diferite, care vor fi introduse apoi în sisteme computerizate şi comparate cu altele.

În scopul strângerii datelor, participanţii ar putea, de exemplu, să poarte lentile de contact inteligente create de Google, pentru monitorizarea nivelului de glucoză. După strângerea datelor, Google va utiliza programe computerizate pentru identificarea modelelor referitoare la starea de sănătate a corpului uman.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea