Stiinta & Tehnologie

#sfaturi inchiriere masina #inchiriere masina

Ce sa nu faceti daca inchiriati o masina. Sfaturile specialistilor!

Cand se inchiriaza o masina este de preferat ca aceasta sa fie predata in aceeleasi conditii in care a fost primita. Este o dovada de profesionalism ca atat clientul cat si firma sa aiba grija de masina, ceea ce inseamna ca la sfarsitul contractului de inchiriere ambele trebuie sa fie multumite. Asadar, ce nu este in regula sa faca clientul care a inchiriat o masina?

Specialistii ii sfatuiesc pe cei care doresc sa inchirieze o masina sa nu faca urmatoarele lucruri:

Nu trebuie sa se aleaga prima companie fara sa se analizeze pretul

Nu este de preferat sa se inchirieze un autoturism la orice pret, deoarce in acest moment multe companii au oferte care mai de care mai profitabile pentru client. Spre exemplu, daca o persoana cauta o companie de inchirieri auto din Cluj nu trebuie sa faca o rezervare de la prima firma gasita in drum sau de pe primul site gasit pe Google, ci sa caute ofertele a cel putin 3 – 4 companii diferite pentru a-si face o idee despre un pret bun.

Nu trebuie sa se inchirieze prima masina gasita in aeroport.

Daca procedura de inchiriere a unei masini ar fi privita precum un mic proiect, este necesara o informare in prealabil cu privire la detaliile proiectului. Astfel, nu este recomandat sa se plateasca pentru prima masina ce este vazuta in aeroport pentru ca pretul va fi cu siguranta unul mai ridicat. Exista multe companii care se ofera sa aduca gratuit autoturismul pana la aeroport.

Nu trebuie sa returneze masina murdara

Este de bun simt ca beneficiarul produsului sa pastreze un minim de curatenie in masina care i-a fost incredintata. De pilda, sa isi adune ambalajele si sticlele goale inainte de a parasi locul de intalnire cu reprezentantul firmei.

Masina nu se preda cu o cantitate de benzina sau motorina mai mica decat la preluare

De obicei, firmele de rent a car care se respecta ofera vehicule cu plinul facut si ar fi corect ca persoana care s-a folosit de serviciu sa inapoieze masina in acest mod.

Soferii unei masini inchiriate nu trebuie sa refuze sa-si plateasca amenzile auto din trafic

Unii oameni se pot gandi ca din moment ce masina nu le apartine, vor putea scapa usor de o amenda primita in trafic. Acest lucru este total eronat deoarece firma va oferi datele de identificare, iar clientul se va trezi cu amenda acasa. Este datoria clientului sa circule corespunzator si sa parcheze corect, iar in cazul  unei greseli, aceasta trebuie asumata responsabil.

Conditiile acceptate la inceput nu trebuie sa fie trecute cu vederea

In momentul in care clientul s-a decis asupra unei firme cu care sa colaboreze se va incheia un contract in care va fi stipulat printre altele  locul si ora returnarii masinii. Clientul va trebui sa respecte contractul semnat, iar in cazul in care doreste sa scurteze sau sa prelungeasca durata inchirierii sa anunte in prealabil.

Trebuie sa se evite dauna majora a autoturismului

Stricaciunile majore ale unei masini (geamuri sparte, portiere indoite etc) inseamna bani in plus pe care clientul va trebui sa ii scoata din propiul buzunar, insa si compania va pierde timp si bani, caci reparatiile dureaza, iar in acea perioada masina nu poate fi data in folosinta. Exista posibilitatea ca acest gen de client sa fie refuzat in alte posibile contexte deoarece nu prezinta siguranta.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea