Stiinta & Tehnologie

#politia rutiera #permis #probe #examen auto

Ce probe noi vor avea de sustinut cei care vor permis auto

Candidatii care vor sa obtina permisul auto vor avea de sustinut noi probe practice si vor avea de infruntat restrictii pentru legate de anumite boli. Politia introduce in examenul pentru permis probele de conducer in afara localitatii si pe timp de noapte, iar Ministerul Sanatatii propune ca cei cu afectiuni cardiace , oculare, probleme de glicemie si neurologice sa nu mai poata avea carnet.

Cei care isi doresc carnetul de conducere al autoturismului vor sustine un examen practic care se va desfasura pe parcursul a trei zile, in care vor avea trei probe: testarea aptitudinilor de conducere localitate, in afara localitatii si pe timp de noapte. Politistii de la Rutiera spun ca introducerea acestor probe isi propune sa fie un filtru pentru cei care nu pot sa conduca in afara localitatii sau in timpul noptii.

"Aceasta este intentia noastra pe termen scurt. Sunt multi soferi care se descurca in orase, dar nu si la drum lung, iar multi au probleme la condusul pe timp de noapte. Pacat ca nu prea avem autostrazi , ca sa putem organiza pentru toti candidatii probe adevarate de conducere in afara localitatii. Ati vazut ca sunt destui cei care nu stiu sa conduca pe autostrazi”, a declarat, pentru Gandul, Gino Bojman, ofiter specialist al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (D.R.P.C.I.V.).

Pe de alta parte, Ministerul Sanatatii vrea sa ii scoata de pe drumurile publice pe cei cu probleme de sanatate. Astfel, persoanele cu probleme cardiace , de glicemie, cele cu afectiuni neurologice sau crize de epilepsie nu vor putea obtine sau reinnoi permisul. Aceste masuri se aplica mai ales pentru conducatorii auto ce isi doresc sa fie profesionisti, respectiv sa aiba permise din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea