Stiinta & Tehnologie

#huse smartphone #smartphone #romani

Ce este de fapt un smartphone si ce prefera romanii?

Telefoanele inteligente au acaparat piata de telefonie mobila incepand cu anul 2000, ajungand in 2016 sa detina nu mai putin de 79% din aceasta piata. Smartphone-urile au devenit cheia comunicatiei in secoul 21 fiind utilizate la scara larga in toata lumea. Peste un miliard de astfel de dispozitive se afla in functiune la nivel mondial, iar vanzarile au atins cote ametitoare cu mult superioare telefoanelor obisnuite, care detineau inca suprematia la inceputul anului 2010.

 

In ciuda incercarilor temerare ale Eriksson, IBM si Nokia, primii care au patruns pe aceasta piata au fost japonezii de la NTT Docomo Inc, care in 1999 lansau primul smartphone din lume, unanim recunoscut drept un telefon inteligent si functional. Ei au depasit incercarile altor companii asiatice sau nord-americane, dar si-au popularizat device-ul in special la nivel national. Abia in 2002, odata cu aparitia Danger Hiptop (produs de Danger Incorporated) lucrurile au avansat si in afara Japoniei, pentru ca putin mai tarziu, canadienii de la BlackBerry sa propuna pietei propria varianta de smartphone, apreciata si recunoscuta la nivel inalt. Este vorba despre BlackBerry 850, un device care a uimit imediat dupa lansare si care a fost urmat de seriile 6200 si 7200 ale aceleiasi companii. Deja din acel moment, Symbian, BlackBerry OS, Palm OS si Windows Mobile (Pocket PC 2000) au devenit sisteme de operare independente si populare la nivel inalt, iar drumul pe care l-au pavat avea sa fie urmat peste ani de iOS si Android, revolutionarele sisteme de operare care domina actualmente piata de telefonie mobila. Cele mai populare smartphones din anii 2000 erau Hewlett-Packard (Compaq), iPAQ, Motorola Q, HTC Universal, HTC Wallaby, Samsung BlackJack sau Palm Treo. Aceste telefoane mobile inteligente erau cu mult superioare telefoanelor normale de la acea vreme, dar infinit mai putin dotate tehnologic decat modelele populare de smartphone intrate pe piata incepand cu anul 2010 (iPhone, Samsung Galaxy, Huawei etc).

Ce este de fapt un smartphone si ce prefera romanii?

Ce este de fapt un smartphone? Merriam-Webster descrie smartphone-ul ca fiind un "telefon celular capabil sa include diferite softuri precum e-mail sau internet browsers", in timp ce Oxford Dictionaries completeaza definitia astfel: "un telefon inteligent, cu ecran destul de mare si sistem propriu de operare, capabil sa indeplineasca foarte multe functii si aplicatii pe care le poate realiza in mod normal un computer". Indiferent de sursa definitiei, se trage in mod evident o linie intre "ceea ce este un smartphone" si "ceea ce nu este un smartphone", iar concluzia generala este aceea ca pana si cele mai ieftine si accesibile astfel de dispozitive de pe piata sunt cu mult diferite de telefoanele mobile obisnuite. Tehnologia a imprimat de la an la an o calitate diferita in fiecare dispozitiv lansat de marile companii producatoare, iar odata cu cresterea acestui nivel tehnologic au crescut si preturile gadget-urilor. De aici s-a nascut nevoia oamenilor de a-si asigura si proteja dispozitivele prin diverse accesorii care au adus exact acel plus de siguranta pe care ei il cautau. Pentru preturi minime, un astfel de telefon mobil inteligent poate fi protejat azi printr-o carcasa de protectie sau printr-o husa pentru telefon, la fel cum poate smartphone-ul poate fi usor accesorizat cu diverse casti audio, handsfree si asa mai departe. Totul se leaga de ideea de progres, de stabilitate si de acoperire a unei investitii care poate afecta chiar si cel mai plin buzunar.

Pentru piata din Romania, popularitatea smartphone-urilor a insemnat un progres real din foarte multe puncte de vedere. Romanii cauta sa cumpere astfel de dispozitive de aproape zece ani de zile, iar in ultimii ani si-au indreptat atentia spre device-uri marca Apple, Samsung, Lenovo sau Huawei. Telefoanele de tip iPhone 5 S au fost printre cele mai vandute in tara noastra, la fel si Samsung Galaxy S4 si Samsung Galaxy S5. Recent, Huawei prin modelele P8 Lite sau Mate 8 precum si Lenovo prin dispozitive ca Lenovo A7010 sau Lenovo A6010 s-au impus in preferintele romanilor care cauta sa cumpere telefoane de calitate, dar la preturi ceva mai echilibrate. Un dispozitiv care a facut senzatie pe piata din tara noastra a fost Samsung Galaxy J5, un device cotat la 700 de lei, beneficiar al unor caracteristici impreisonante: camera foto de 13 Mp, 1.5 memorie RAM, ecran super Amoled cu rezolutie excelenta HD, 8 BG spatiu de stocare expandabil, procesor Quad Core (Cortex-A53 / Snapdragon 410) si Android v5.1 Lollipop ca sistem de operare. Un smartphone in adevaratul sens al cuvantului, disponibil pentru romani la un pret accesibil oricarui buzunar.

Conform statisticilor de cautare, acest smartphone se afla in topul celor mai cautate dispozitive de pe piata, alaturi de dispozitive de ultima generatie mai scumpe ale aceleiasi companii, dar si ale rivalei Apple. In acelasi timp, statistica nu face decat sa confirme si aplecarea romanilor spre protectia telefoanelor lor de ultima generatie. Majoritatea cumparatorilor de Samsung Galaxy J5 spre exemplu cauta si huse Samsung Galaxy j5 2016 sau carcase si folii de telefon pentru acelasi dispozitiv. Accesoriile pentru telefoanele mobile de acest tip pot fi achizitionate atat offline de la reprezentante sau magazine dedicate care au acest profil, dar si din mediul online de la magazine care se ocupa cu comercializarea unor astfel de produse. Iar in mediul online, lucrurile sunt extrem de simple. Prin cateva click-uri scapi de o deplasare si de prea mult efort, iar smartphone-ul tau va fi in siguranta, urmand a imbraca haine noi si elegante, daca vei decide sa-i cumperi huse Samsung Galaxy j5 sau carcase de acest tip. Noi am apelat la sprijinul unui site recunoscut in domeniu, CatMobile.ro, un brand important pe piata din tara noastra, pregatit sa ofere romanilor si cumparatorilor din Romania, accesorii de ultima generatie pentru orice tip de smartphone. Am gasit aici o oferta impresionanta de accesorii de calitate, precum si preturi rezonabile. Compania ofera sub sloganul "accesorii pentru telefonul tau" huse pentru telefoane, folii de protectie, huse pentru tablete, suporti (selfie stick-uri, auto), gadgeturi de ultima generatie (manusi touchscreen, ochelari VR, ceasuri smartwatch), cabluri, incarcatoare auto sau priza precum si multe altele. Website-ul companiei are o interfata simpla, intuitiva si eleganta si va invita sa explorati optiuni diferite si atragatoare pentru a va accesoriza smartphone-ul pe care tocmai l-ati achizitionat.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea