ong>De la cartea de telefon clasica, trecem la cea virtuala.

Din toamna, indiferent de reteaua in care se afla un utilizator, acesta poate fi trecut intr-o baza de date .

Care-i faza?

Utilizatorii serviciilor de telefonie mobila  pot opta pentru o baza de date cu numerele de telefon. Mai precis, din 31 octombrie 2009 , utilizatorii serviciilor de telefonie mobila vor avea acces la un registru al abonatilor companiilor de profil ce va cuprinde numere de telefon ale acestora, numere de fax, cat si datele lor de identificare.

Aceasta va putea fi consultata online si nu implica nici un cost din partea utilizatorului. Tot de la acea data va exista si un serviciu de informatii privind abonatii, disponibil telefonic, dar care presupune costuri din partea utilizatorului.

Abonatii companiilor de telefonie de pe piata cu cartele prepay au posibilitatea sa intre si ei in baza de date. Totusi, apartenenta la aceasta carte de telefon online nu este obligatorie. Utilizatorul trebuie sa fie de acord cu trecerea numelui sau de telefon in baza de date.

Cu licitatie

Baza de date va fi realizata de un furnizor de serviciu universal desemnat in urma unei licitatii. Accesul la baza de date este gratuit pentru orice utilizator.

"Vom pune in vanzare caietele de sarcini cel mai tarziu la inceputul lunii februarie si intentionam sa evaluam ofertele si sa desemnam furnizorii de serviciu universal in cursul lunii martie. Lansarea serviciului de informatii privind abonatii si a registrului abonatilor va avea loc panaa la 31 octombrie 2009", a declarat Liviu Nistoran , presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii.

Liviu Nistoran spera ca acest registru al abonatilor sa fie gata panaa la finalul lunii octombrie.
  •   2009-01-16
  •  

Articol scris de

D.A.

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.