Stiinta & Tehnologie

#eev #europa #fuso canter

Camioanele Fuso Canter vor fi eco

In urma cu 30 de ani, primul Fuso Canter a deschis linia de productie in Tramagal.

Situata la 150 de kilometri de nord-estul Lisabonei, uzina din Tramagal a fost inaugurata in 1964 in urma unei colaborari franco-portugheze care viza productia de autovehicule pentru armata portugheza .

Incepand din primavara lui 2010, Fuso Canter va fi dotat cu motoare care respecta normele riguroase Enhanced Environmentally-friendly Vehicle ( EEV ) cu privire la emisii. Norma voluntara EEV garanteza reducerea emisiilor cu aproximativ o treime, comparativ cu normele actuale Euro 5.

"Recurgem la aceste actiuni pentru a extinde prezenta lui Fuso Canter pe piata, si vom adauga motorul compatibil Euro 5 aliniat la normele EEV, ca echipament standard, disponibil in toate variantele"
, a declarat Alexander Muller, Head of Sales and Marketing Fuso Europe.            

In 1990, firma importatoare portugheza, Mitsubishi Motors Portugal (MMB), a achizitionat uzina, iar in 1996 Mitsubishi Motors Corporation a decis sa concentreze productia de camioane Canter din Europa in Tramagal. Incepand cu 2003, Fuso Canter a fost inclus in portofoliul de produse al Daimler Trucks.

Produs pentru prima data in 1963 in Japonia, iar din 1980 in Europa, Fuso Canter a ajuns la a saptea generatie. In Romania, clientii Fuso Canter vor putea opta pentru modelul aliniat la norma voluntara EEV, incepand cu luna aprilie 2010.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea