Stiinta & Tehnologie

#eev #europa #fuso canter

Camioanele Fuso Canter vor fi eco

ong>In urma cu 30 de ani, primul Fuso Canter a deschis linia de productie in Tramagal.

Situata la 150 de kilometri de nord-estul Lisabonei, uzina din Tramagal a fost inaugurata in 1964 in urma unei colaborari franco-portugheze care viza productia de autovehicule pentru armata portugheza .

Incepand din primavara lui 2010, Fuso Canter va fi dotat cu motoare care respecta normele riguroase Enhanced Environmentally-friendly Vehicle ( EEV ) cu privire la emisii. Norma voluntara EEV garanteza reducerea emisiilor cu aproximativ o treime, comparativ cu normele actuale Euro 5.

"Recurgem la aceste actiuni pentru a extinde prezenta lui Fuso Canter pe piata, si vom adauga motorul compatibil Euro 5 aliniat la normele EEV, ca echipament standard, disponibil in toate variantele"
, a declarat Alexander Muller, Head of Sales and Marketing Fuso Europe.            

In 1990, firma importatoare portugheza, Mitsubishi Motors Portugal (MMB), a achizitionat uzina, iar in 1996 Mitsubishi Motors Corporation a decis sa concentreze productia de camioane Canter din Europa in Tramagal. Incepand cu 2003, Fuso Canter a fost inclus in portofoliul de produse al Daimler Trucks.

Produs pentru prima data in 1963 in Japonia, iar din 1980 in Europa, Fuso Canter a ajuns la a saptea generatie. In Romania, clientii Fuso Canter vor putea opta pentru modelul aliniat la norma voluntara EEV, incepand cu luna aprilie 2010.
  •   2010-02-12
  •  

Articol scris de

D.A.

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.