Stiinta & Tehnologie

#reciclare #energie #combustibil #cafea

Cafeaua, combustibilul viitorului

Putem sa ne luam adio de la poluare si miros urat de gaze.

S-ar putea ca pe viitor, masinile sa foloseasca drept combustibil cafeaua.

Americanii ne salveaza

Un grup de oameni de stiinta de la Universitatea din Reno, Nevada, au descoperit ca boabele de cafea folosite mai pastreaza intre 10 si 15% ulei, adica acestea reprezinta o potentiala resursa de energie.

"Descoperirea a fost accidentala. Mi-am lasat cana de cafea peste noapte in birou, iar dimineata am observat un fel de ulei pe maginile canii. Prin urmare am efectuat niste teste", a declarat Mano Misra, unul dintre cercetatori.

Mai mult decat atat, acestia au stabilit ca boabele de cafea pot fi foarte usor prelucrate, procesul nefiind atat de costisitor.

Combustibil mai ieftin

Daca aceasta metoda ar fi adoptata rapid, americanii ar putea cumpara un litru de biodiesel rezultat din boabele de cafea mult mai ieftin decat motorina.

Experimentul a constant in colectarea de ramasite de la espresso, cappuccino si alte preparate din cafea dintr-un lant Starbucks. Cercetatorii au spun ca biodieselul poate fi produs pentru suma de un dolar/galon.

Cei care au descoperit proprietatile boabelor folosite au afirmat ca in urma arderii combustibilului rezulta chiar un miros placut de cafea. Din pacate, cafeau nu va rezolva problema energiei in lume.

"Din pacate aceasta descoperire nu va rezolva criza de energie. Totusi, obiectivul nostru este sa descoperim materiale folosite pe care le putem transforma in combustibil", a mai spus Mano Misra.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea