Stiinta & Tehnologie

#bmw seria 1 #mega city #bmw city

BMW: Seria 1 va avea doi frati mai mici din 2014

BMW pregateste in mare secret doua modele complet noi, care vor fi pozitionate in gama sub Seria 1. Debutul acestora este asteptat pentru anul 2014.

Primul dintre acestea va fi un model de clasa mica ce va ataca segmentul premium unde va concura cu noile Audi A1 si Mercedes-Benz A-Klasse . Viitorul "Mini BMW" va primi tractiune pe puntea fata si o noua gama de motorizari cu 3 cilindri extrem de eficiente cu puteri cuprinse intre 90 si 170 de cai-putere. Nu este exclusa si o varianta hibrida.

Cel de-al doilea model, cunoscut in interiorul companiei bavareze sub numele de cod "BMW City" sau " Mega City ", este un vehicul electric cu o caroserie din materiale compozite usoare, care ofera patru locuri si o lungime de 4 metri.

Acesta reprezinta urmatorul pas din programul " Project i " in directia constructiei de vehicule nepoluante si va primi acelasi tren de rulare electric care a debutat pe conceptul BMW ActivE, prezentat la Detroit. Motorul alimentat de un pachet de baterii litiu-ion va produce 167 CP si 250 Nm de cuplu, iar autonomia anuntata de constructor va fi de 160 km.

Cititi mai multe pe Auto.ro      

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea