BMW Group beneficiaza de inovatiile superavansate dezvoltate de BMW Sauber Formula One Team

BMW Group poate transfera cunostintele castigate in cadrul BMW Sauber F1 Team direct in dezvoltarea productiei de serie. Aceasta face ca Formula 1 sa fie platforma ideala de dezvoltare pentru tehnologii inovatoare. Noile reguli din Formula 1 ne ofera posibilitatea de a utilza tehnologii hibrid inovatoare in conditii extreme si, in acelasi timp, sa adunam informatii importante pentru dezvoltarea productiei. Clientii BMW sunt cei care beneficiaza din toate acestea”, declara dr. Klaus Draeger, director de dezvoltare BMW AG.

De altfel, conditia obligatorie pentru revenirea BMW in Formula 1, in 2000, a fost sa genereze sinergii intre F1 si dezvoltarea de serie. A fost motivul pentru care dezvoltarea transmisiei si a electronicii din Formula 1 a fost integrata la fabrica din Munchen, unde Centrul de Cercetare si Inovatie BMW (FIZ) joaca un rol primordial. Experienta castigata in prelucrarea diferitelor materiale si componente in Formula 1, cum ar fi chiulasa sau carterul motorului, isi gaseste loc in productia de serie, precum si in dezvoltarea motocicletelor la BMW Motorrad.

Din 2009, tehnologiile hibrid pot fi dezvoltate pentru prima data si in Formula 1 pentru a se imbunatati performantele si eficienta. BMW Sauber F1 Team lucreaza la dezvoltarea KERS (Kinetic Energy Recovery System/ Sistem de Recuperare a Energiei Cinetice), care foloseste, de exemplu, la recuperarea energiei consumate la franare.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

  •   2008-08-12
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.