Stiinta & Tehnologie

#scuter #c1-e #bmw

BMW C1-E, noul concept de scuter electric

ong>Chiar daca in anul 2000 cei de la BMW lansau scuterul C1, modelul nu a avut succesul pe care compania germana il spera.

Odata cu inceperea revolutiei verzi, cei de la BMW l-au reinvitat pe C1 si l-au readus in actualitate sub numele de C1-E .

La moda

Noile tendinte in materie de mobilitate indica celor de la BMW ca acest model ar putea avea succes si ar putea rivaliza cu scuterele electrice Piaggio MP3, conceptul Piaggio USB, hibridul Peugeot hybrid3 evolution sau scuterul pliabil XO2.

Desi un model pe doua roti, BMW C1-E ar putea sa tina piept si cu mai noile modele de masini electrice pe patru roti Nissan Land Glider, Volkswagen L1 sau seria Renault Z.E. ( Zero Emissions ).

Reprezentantii BMW au declarat ca modelul va ramane pentru moment in stadiul de concept. Totodata, nu se stie cand scuterul va intra in faza de productie, dar ca descoperirile actuale isi vor face loc in lista de lucru al producatorului auto german.

Motor electric

Primele modele BMW C1 erau echipate cu motoare cu o capacitate de 125 cc si 15 cai putere, dar versiunea noua dispune de un motor electric alimentat de un acumulator Litiu-Ion. Totodata, componentele scuterului vor fi livrate de compania Vectrix.

Materialele folosite la construirea modelului au fost alese pentru a proteja conducatorul. Fata si spatele sunt protejate de bare metalice si materiale anti-soc. Spre deosebire de primul model, C1-E are centuri de siguranta.
  •   2009-11-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii