Stiinta & Tehnologie

#bmw #320d #salon auto

BMW 320d EficientDynamics Edition

Cel mai eficient model din gama BMW - o combinatie fara precedent intre emisii reduse si placerea de  a conduce: 4,1 litri/100 kilometri si 109 grame CO2/km pentru o putere de 163 CP.

Noul BMW 320d efficientdynamics Edition a fost prezentat in premiera cu ocazia editiei 2009 a Salonului Auto de la Frankfurt si este disponibil acum si pe piata din Romania. Noul BMW 320d EfficientDynamics Edition se remarca cu un consum de numai 4,1 litri de motorina/100 km si un nivel al emisiilor CO2 de 109 grame per kilometru in ciclul de testare EU.

Motor diesel cu patru cilindri optimizat pentru emisii si consum reduse


Punctul de plecare in dezvoltarea motorului pentru BMW 320d EfficientDynamics Edition este propulsorul cu patru cilindri, capacitate de 2,0 litri, disponibil deja in diverse versiuni de putere la BMW 316d, BMW 318d si BMW 320d. Motorul special conceput pentru BMW 320d EfficientDynamics Edition dezvolta o putere maxima de 163 CP si un cuplu maxim de 360 Nm disponibil de la 1.750.

Caracteristicile dinamice ale unui model BMW reies si din acceleratia automobilului, sprintul de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 8,2 secunde, iar BMW 320d EfficientDynamics Edition accelereaza in treapta a cincea, de la 80 la 120 km/h, in 9,6 secunde. Viteza maxima atinsa este de 225 km/h.

Emisii mai scazute, placerea a condusului mai mare: implementare constanta a potentialului masurilor BMW EfficientDynamics

BMW 320d EfficientDynamics Edition dispune de o gama completa de tehnologii care contribuie la reducerea atat a consumului de combustibil, cat si a emisiilor si care deja sunt oferite standard la alte modele BMW Seria 3 . Spre exemplu, Brake Energy Regeneration (recuperarea energiei la franare) cupleaza alternatorul pentru alimentarea acumulatorului doar in momentul franarii, lasand motorul sa dezvolte puterea liber pe acceleratii. Functia Auto Start Stop opreste motorul chiar si in cazul unei scurte stationari in trafic, astfel ca se evita orice consum inutil de combustibil la relanti.

Indicatorul treptei de viteze recomandate de la BMW 320d EfficientDynamics Edition ofera informatiile necesare soferului pentru un condus economic. Operarea activa si inteligenta a mai multor sisteme permite reducerea consumului de energie si pastreaza puterea motorului pentru acceleratie. De exemplu, compresorul de aer conditionat de motor poate fi decuplat printr-un ambreiaj magnetic, EPS Electronic Power Steering (servodirectia electrica) opereaza numai atunci cand se roteste volanul sau pompa electrica de apa care este operata electric.


BMW continua politica EfficientDynamics si ofera noul model la acelasi pret de lista cu modelul BMW 320d. Prin urmare BMW 320d EfficientDynamics este disponibil pe piata din Romania de la 28950 Euro fara TVA.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea