Stiinta & Tehnologie

#blind type #tastatura virtuala #ecran tactil

Blind Type, tastezi fara sa privesti telefonul

ong>Desi ecranele tactile evolueaza foarte rapid, tastaturile virtuale care sunt aferente acestora nu sunt la fel de usor folosit precum o tastatura fizica normala.

De aceea a fost inventata tastatura virtuala Blind Type , care permite utilizatorului sa tasteze mesaje fara ca acesta sa fie nevoit sa priveasca ecranul.

Blind Type are un sistem predictiv prin care "ghiceste" care sunt cuvintele pe care utilizatorul incearca sa le tasteze. Mai mult, persoana nu are neaparat nevoie de o tastura, ci poate scrie un mesaj in lipsa ei, apasnd ecranul cu degetele. Blind Type va gasi cuvintele in dictionarul de care dispune si le va afisa pe ecran.

Stergerea unui mesaj se face prin glisarea pe ecran a degetului ca si in cazul unei radiere pe coala de hartie. Pentru moment, Blind Type este disponibila doar pentru telefoanele mobile iPhone. E posibil ca tastura virtuala sa isi extinda insa raza de folosire si pe alte modele cu ecran tactil .

Demonstratie cu Blind Type

  •   2010-07-23
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.