Stiinta & Tehnologie

#benzina #motorina #biocarburand

Benzina si motorina vor contine, de la inceputul anului viitor, 5% biocarburant

Incepand de anul urmator, benzina si motorina comercializate in Romania vor contine 5% biocarburant , in crestere cu un procent comparativ cu nivelul actual.

Acest pas face parte din angajamentele statelor membre ale UE de reducere a poluarii pana in 2020. "Pentru atingerea tintei de 10% biocarburanti pana in 2020 calculata pe baza continutului energetic al tuturor tipurilor de benzina si motorina utilizata in transport, consideram oportuna cresterea continutului de biocarburanti in carburantii conventionali", conform unui proiect de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Economiei , Comertului si Mediului de Afaceri.

In acest sens, benzina si motorina vor trebui sa contina la 1 ianuarie 2013 cel putin 7% biocarburant, cifra care va urca la 9% in 2017 si 10% in 2018.

Biocarburantii pot fi introdusi pe piata numai daca sunt produsi din materii prime provenite dintr-o zona agricola a UE si conduc la o reducere de minimum 35% a emisiilor de gaze cu efect de sera pe durata ciclului de viata, fata de combustibilii conventionali. Utilizarea biocarburantilor, obtinuti din cereale, plante oleaginoase si zahar, reprezinta o solutie de combatere a incalzirii climei si de reducere a emisiilor poluante, precum si o alternativa la combustibilii fosili.

Incalcarea acestor prevederi va fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 10.000 de lei si 50.000 de lei, potrivit proiectului de hotarare de Guvern.

Cititi mai multe pe Auto.ro  

  •   2010-04-14
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.