Stiinta & Tehnologie

BenQ renunta la telefoane mobile

Ramu
ra Benq Mobile a marii companii taiwaneze este pe pragul de a fi dizolvata datorita pierderilor financiare care le inregistreaza. Aceasta ramura, cunoscuta si sub numele de BenQ-Siemens, a luat nastere in octombrie 2005 prin achizitia firmei germane Siemens Mobile, contra sumei de 97.5 milionae $. Insa in ciuda incercarilor depuse de BenQ, nu s-au putut solutiona problemele avute inca din acea perioada de Siemens.

Drept urmare, dupa aproape un an de agonie , in septembrie 2006 BenQ a declarat falimentara aceasta ramura. Conform legilor germane, o firma are dreptul la 3 luni de gratie dupa declararea falimentului pana la dizolvare , pentru a gasi eventuali investitori . Insa BenQ nu a reusit sa vanda mai departe aceasta ramura, nefiind nici un doritor, si astfel se afla in procedurile de dizolvare. Mai are la dispozitie cateva zile pana se finalizeaza aceste proceduri pentru a gasi eventuali cumparatori, dar este putin probabil sa reuseasca. In urma acestei disparitii , aproximativ 3000 angajati vor ramane fara locuri de munca.
  •   2007-01-03
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.