Stiinta & Tehnologie

Bateriile cu litiu-ion prezinta riscuri

Mai multi experti japonezi au declarat ca bateriile litiu-ion , care sunt prezente in majoritatea laptopurilor si a telefoanelor mobile din lume, prezinta riscuri de scurt-circuit iar producatorii ar trebui sa implementeze tehnologii mai sigure, relateaza The Times.

Acest avertisment al expertilor japonezi vine dupa o serie de incidente in care au fost implicate trei dintre cei mai mari producatori de baterii litiu -ion din lume, Sony, Sanyo si Matsushita (Panasonic).

Din cauza ca unele baterii puteau lua foc compania Nokia a anuntat de curand retragerea de pe piata a 46 de milioane de baterii produse de Matsushita.

Cercetatorii de la Institutul de Tehnologie din Tokyo afirma ca tehnologia bateriilor litiu-ion trebuie imbunatatita, pentru a evita posibilitatea aparitiei riscurilor.

"Exista mari neajunsuri in felul in care au fost proiectate bateriile cu litiu-ion folosite astazi, iar companiile ar trebuie sa isi schimbe complet metodele de productie", a declarat Masataka Wakihara din cadrul Institutului de Tehnologie din Tokyo.

Profesorul Wakihara este un consultant al guvernului japonez pe probleme de securitate a bateriilor.

Circa 60% din cele doua milioane de baterii litiu-ion vandute anul trecut in lume sunt de provenienta japoneza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea