Stiinta & Tehnologie

#afectiuni psihologice #ce este un psihopat #studiu selfie #psihopat

Barbatii care isi fac selfie, psihopati? Iata ce spune un studiu!

Narcisisti si impulsivi. Asa ii caracterizeaza cercetatorii de la Universitatea Ohio State pe barbatii care obisnuiesc sa publice online foarte multe poze de tip selfie. Specialistii au realizat un studiu si au stabilit ca acestia dau dovada si de lipsa de empatie.

Facebook, Twitter si Instagram sunt cele trei retele sociale cel mai des folosite in intreaga lume. Specialistii au stabilit ca nu doar femeile se intrec in postat imagini care sa le avantajeze in ochii celorlalti, ci si barbatii, scrie dailymail.co.uk. Acestia chiar pierd timp ca sa-si editeze fotografiile inainte de a le publica, astfel incat sa arate cat mai bine.

Psihologii de la Universitatea Ohio au demonstrat totodata ca acesti barbati sunt egoisti si au multe trasaturi antisociale. Ei se considera mai intelgenti, mai atragatori si mai buni decat ceilalti barbati.

In schimb, cei care nu isi editeaza fotografiile, ci le publica imediat, cat mai repede, au trasaturi de psihopati, spun cercetatorii.

Persoanele obsedate de selfie-uri, mai cred specialistii, sufera de o tulburare psihica numita Body Dysmorphic Disorder, din cauza careia sunt obsedate de aspectul lor si deseori foarte nemultumite de cum arata.

Foto: claroblog.com.pa
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea