Stiinta & Tehnologie

#obama barak #masini hibrid #statele unite ale americii

Barack Obama vrea masini hibride

Candidatul democrat pentru Casa Alba, Barack Obama, a declarat ca unul dintre obiectivele natiunii americane ar trebui sa fie introducerea a peste un masini hibride pe drumurile din State pana in 2015, oferind constructorilor auto un ajutor federal de patru miliarde de dolari si credite fiscale de 7.000 de dolari pentru cei care vor cumpara noile masini, informeaza Detroit News.

Cu toatea acestea, experti din domeniul auto au declarat ca suma oferita de autoritati nu acopera toate costurile pentru atingerea acestui obiectiv si ca implementarea masinelor hibrid, intr-un numar atat de mare, intr-un timp asa de scurt, va fi foarte dificila, daca nu chiar imposibila.

"Stiu cat de mult a avut de suferit industria auto in ultimul deceniu, dar mai stiu si unde vreau ca masinile viitorului, cele hibride, sa fie construite. Nu in Japonia, nu in China, ci aici in Statele Unite", a declarat Obama intr-un discrus sustinut in Detroit.

Masinile electrice cum e Chevrolet Volt sunt principala solutie a constructorilor americani pentru a face fata cresterii pretului la petrol si pentru a diminua emisiile de carbon ale automobilelor. General Motors s-a dedicat sa faca modelul Volt disponibil publicului larg pana in 2010, dar dezvoltarea tehnologiei bateriilor s-a dovedit a fi destul de dificila, anunta Detroit News.

Barack Obama a propus un ajutor federal de 4 miliarde de dolari constructorilor din industria auto pentru a atinge acest obiectiv, iar clientilor care isi vor cumpara masini hibride , Obama a propus un credit fiscal de 7.000 de dolari.

"Inlocuirea unui milion de masini de pe drumuri din cele 200 de milioane existente acum cu masini hibride e un obiectiv greu de atins. Nu incape indoiala ca masinile hibride au un imens potential, dar acest plan este exagerat", a declarat David Cole, director al Center for Automotive Research.

Cole a evidentiat ca, desi i se pare util ajutorul propus de Obama, suma nu ar ajunge sa acopere decat un sfert din pierderile de 15,5 miliarde de dolari din trimestrul doi anuntate de GM. Alti oficiali de la Washington, care sustin ideile lui Obama, au declarat ca industria auto ar avea nevoie de un ajutor de peste 30 de miliarde de dolari pentru a duce la bun sfarsit planul maret propus de candidatul democrat scrie Detroit News.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea