Stiinta & Tehnologie

#vanzare masina #casco #rca #bani

Banii de pe RCA si CASCO pot fi recuperati la vanzarea masinii

Cati dintre dvs stiau ca dupa ce isi vand masina, pot recupera banii de pe asigurarea RCA si Casco, pentru lunile ramase pana la expirarea politei? Desigur, daca nu au fost implicati in accidente.

Iata ca aceasta posibilitate exista, insa lipsa informarii a fost in defavoarea multor romani care nu au stiu sa profite de aceste norme, prevazute clar de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA): "Persoana care vinde un vehicul are dreptul sa primeasca inapoi de la asiguratorul RCA partea din prima platita, aferenta perioadei ramase pana la expirarea valabilitatii asigurarii, daca nu a produs prejudicii pe perioada derularii contractului". Aceasi lucru este valabil si in cazul asigurarii de tip Casco.

Pentru a va recupera banii, trebuie sa va adresati asiguratorului dupa vanzarea masinii si sa-i aratati contractul de vanzare-cumparare, dovada radierii masinii, polita de asigurare in original si o declaratie ca autoturismul nu a suferit daune, iar suma ce vi se cuvine ar trebui sa soseasca in maximum sapte zile .

Cititi mai multe pe Auto.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea