Stiinta & Tehnologie

#prezentare #hibrid #hyundai

Automobilul hibdrid Hyundai

Producatorul sud-coreean de automobile Hyundai a confirmat faptul ca va construi un autoturism hibrid. Potrivit MotorAuthority, masina este o premiera pentru intreaga indstrie auto, avand in vedere faptul ca va fi propulsata prin intermediul celor mai avansati acumulatori disponibili in acest moment si un motor care foloseste combustibilul GPL (Gaz Petrol Lichefiat), cunoscut si folosit inclusiv la noi in tara.

Hyundai a anuntat ca masina va intra in vanzare din iulie 2009, pentru inceput in Coreea de Sud, apoi, treptat, si in restul lumii. Hibridul se va baza pe sedanul Elantra. Motorul care se va "hrani" cu GPL va fi unul de 1,6 litri, iar cel electric, de 15kW.

Hibridul Elantra va emite doar 103 grame de carbon la un kilometru si va recupera banii investiti de utilizatori in noua tehnologie dupa aproximativ doi ani, prin economiile realizate in urma folosirii combusibilului GPL (statistica se bazeaza pe preturile pentru GPL din Coreea de Sud), potrivit MotorAuthority.

Bateriile lithiu-polymer fabricate de LG Chem (unul dintre cei mai importanti producatori de baterii) vor fi folosite in premiera mondiala la aceasta masina.

Acumulatorii de acest tip sunt cu mult mai eficienti decat cei lithiu-ion deoarece sunt fabricati cu costuri mai reduse, retin mai multa energie, sunt mai rezistenti fizic (fac fata mai bine loviturilor), si, nu in ultimul rand, pot fi reincarcati de mai multe ori decat cei lithiu-ion, conform MotorAuthority.

Mai multe detalii tehnice privind hibridul Hyundai Elantra vor fi disponibile insa in apropierea datei de lansare, de anul viitor, avand in vedere faptul ca masina este inca in curs de proiectare . Potrivit MotorAuthority, Hyundai are de gand sa monteze acest tip de propulsie si la alte modele din gama sa de autovehicule.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea