Stiinta & Tehnologie

#atv

ATV-ul - coleg de lucru

La ce te gandesti cand auzi cuvantul ATV? Curse nebunesti pe trasee off-road, noroi improscat peste tot, motoare turate la maxim, adrenalina, putin pericol si multa, multa distractie. si nu te-ai insela – o mare parte dintre ATV-uri sunt construite pentru senzatii tari pe teren accidentat, pentru curse si competitii ori pentru cei mai aventurosi dintre noi, cei care vor sa exploreze cararile prea putin batute si zonele ascunse ale lumii.

Cu toate acestea, piata de ATV este atat de diversa incat pe langa modelele pentru aventurieri si amatori de adrenalina exista si unele dedicate utilizarii "cuminti", casnice prin aplicatie, dedicate gospodarilor si fermierilor care se confrunta zilnic cu situatii dificile de lucru. Va prezentam in continuare cateva dintre modelele noastre preferate de ATV utilitar de dimensiune mica, potrivite celor care sunt in cautarea unui partener de lucru pe care pot conta indiferent de vreme, sarcina sau de starea drumurilor.

CF Moto CForce 450S

Cel mai micut model de pe aceasta lista, CForce 450S se potriveste prefect micilor fermieri si plantatori, ori celor care doresc sa isi usureze sarcinile din preajma gospodariei sau a fermei. Cu un motor de 400cc, capabil de 32cp cu un cuplu ridicat la viteze mici, CForce 450S se preteaza la tractare si transportul greutatilor medii si poate fi echipat cu usurinta cu o remorca. Lemne, fan, apa, ingrasamant sau grau – Cforce se va descurca cu oricare dintre acestea fara sa faca nazuri, iar daca adaugati si un pret foarte accesibil, putin peste 4000 eur, veti descoperi un model rezonabil si serios care nu exceleaza dar nici nu dezamageste.

Yamaha Kodiak 700

Gama Kodiak de la faimosul producator Yamaha este construita pentru lucru, creata pe placul fermierilor, a silvicultorilor si a celor care isi desfasoara activitatea pe platforme industriale. Modelul se face remarcat prin motorizarea de 708cc care dezvolta un cuplu foarte ridicat si perfect controlabil, ceea ce ii permite sa tracteze pana la 600Kg sau sa transporte 140kg distribuite pe cele doua rack-uri. Este competent, este puternic, este rezistent si este oricand gata de treaba – daca suna a ceva ce v-ar prinde bine pe langa ferma sau gospodarie, atunci dati-i o sansa Kodiakului.

Polaris Sportsman 570 X2 EPS

Ceea ce il separa pe Sportsman X2 de competitie este in primul si in primul rand bena incapatoare de pe spate, cu o dimensiune de (L x W x H) 49 x 95 x 16.5 cm care poate transporta pana la 180Kg. in plus, aceasta este o bena basculanta pentru a va simplifica descarcarea materialelor si a va oferi oportunitatea de a fi gata de munca in cel mai scurt timp. Adaugati rack-ul din fata cu o capacitate de 41Kg si abilitatea de a remorca pana la 556Kg intr-o remorca cu frane – o adunare simpla arata ca aceasta "jucarie" serioasa va putea transporta pana la 777Kg, mai mult decat suficient pentru a putea duce la indeplinire chiar si cele mai complicate operatiuni care pot aparea pe langa gospodarie.

Can-Am Outlander 6x6 DPS 650

ATV-urile Can-Am sunt considerate de multi experti drept cele mai de incredere si mai performante, desi pot avea preturi mai piperate decat altele. Cu toate acestea, calitatea isi spune cuvantul, iar modelul de fata este unul dintre variantele noastre preferate de ATV utilitar. Are 6 roti, deci se va descurca mai usor pe teren foarte accidentat ori noroios, iar platforma extinsa va permite sa transportati pana la 318Kg. Motorizarea Rotax cu un cuplu foarte ridicat ofera o capacitate de tractare de pana la 750Kg, transformand Outlander-ul intr-un adevarat cal de povara care nu oboseste niciodata (desi, bineinteles, trebuie alimentat).

Un tractor este imens, foarte scump si nu se va potrivi intotdeauna cu necesitatile celor cu ferme mai mici. ATV-ul umple acest gol, iar marea lor majoritate pot fi echipate cu diferite accesorii, precum un plug agricol, motosapa, un dispozitiv de semanare sau cultivare, lama de zapada si multe altele. De asemenea, dealerii de ATV care vand modele utilitare ofera de cele mai multe ori si o serie interminabila de accesorii pentru agricultura - tot ce aveti de facut este sa va uitati pe unul dintre site-urile de profil si sa va ganditi cum ati fi cel mai avantajat. Noi va asiguram ca din saua unui ATV, sarcinile din preajma gospodariei vor fi mult mai usoare si - de ce nu - mai distractive.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea