Stiinta & Tehnologie

#rca #asigurari #polita rca

Asigurarea RCA s-a scumpit in medie cu 35% in 2010 fata de anul trecut

In 2010, RCA-ul a crescut in medie cu 35% fata de 2009. Se pare ca cei mai afectati de scumpirea asigurarii obligatorii de raspundere civila sunt tinerii pana in 25 de ani, posesori de autoturisme apartinand marcilor BMW, Mercedes-Benz, Rover, Volvo, Mitsubishi si Renault. Daca un tanar poseda un automobil Dacia va plati mai putin, undeva intre 700 si 1.050 RON, pe asigurarea RCA .

In schimb, pentru conducatorii auto cu varsta pana in 31 de ani, polita RCA a scazut cu 40-50%.

Preturile difera nu numai in functie de varsta, ci si de judetul de resedinta. Astfel, cei din Bucuresti, Teleorman, Calarasi, Ilfov, Salaj, Harghita, Dambovita, Giurgiu, Olt, Covasna, Caras-Severin sau Arad, vor plati mai putin decat cei din Braila, Arges, Iasi, Sibiu, Constanta, Galati, Brasov, Bacau, Neamt, Timis, Satu Mare sau Dolj.

Dupa cum v-am informat zilele trecute, Comisia de Supraveghere a asigurarilor a luat luni decizia de a modifica normele cu privire la asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule. Astfel, pagubitii RCA se vor prezenta la asigurator dupa evaluarea daunei si vor primi banii pentru reparatiile ulterioare.

Cititi mai multe pe Auto.ro

  •   2010-02-26
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.