Stiinta & Tehnologie

Apple ar putea pregati un clamshell iPhone

De unde acest zvon? Din dosarele FCC unde toata lumea isi duce lucrarile pentru a fi aprobate sau doar brevetate. Iar idea celor de la Apple a fost una buna.

Totusi miscarea e destul de grabita cand iPhone-ul nu a fost lansat oficial pe toate pietele de mobile din lume si cand soft-uri pentru el inca se fac.

Interfata transparenta

Dar nu are prea mare importanta ce cred eu. Tiparul brevetat de Apple este in orice caz mai mult decat graitor. Din schite se poate intelege ca Apple ar dori sa introduca pe piata un nou model de ecran. Acest lucru ar fi nou nu doar pentru Apple, ci si pentru orice alt telefon de la ora actuala.

Ecranul descris este sensibil la atingere, are o interfata transparenta si poate functiona pe ambele parti ale capacului. Acest lucru ar face interactiva partea exterioara a clamshell -ului, fara ca un un ecran exterior sau unul interior sa fie adaugat. Ecranul folosit de Apple pare sa fie OLED.

Telefon/laptop/ tableta grafica

Totodata, schitele arata acest dispozitiv ca fiind un telefon, dar si un notebook (laptop) sau o tableta grafica . Daca acest lucru va fi posibil, Apple ar putea marca bine de tot in randurile artistilor desenatori.

Dar lucrurile nu se sfarsesc aici pentru iPhone-ul clamshell. Aceasta ar mai putea avea un senzor care sa detecteze in ce pozitie este orientat ecranul, daca este deschis sau inchis si va "indrepta" informatiile afisate in functie de aceasta stare.

A new era...

Sincer toate acestea suna foarte bine, iar iPhone-ul pare mai tentant ca niciodata. Din pacate, nu se stie cand aceasta inovatie va deveni realitate, deocamdata fiind doar o simpla idee care trebuie brevetata inaintea tuturor. Dar daca Apple va face aceasta miscare, va deschide portile unui nou tip de telefoane, cele pentru grafica.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea