Stiinta & Tehnologie

# iphone x # iphone 8s #iPhone 8 #lansare iPhone #apple

Cat costa noile telefoane iPhone 8, 8 plus si magicul iPhone X

La 10 ani de la lansarea primului iPhone, telefonul care a revolutionat dispozitivele mobile, Apple lanseaza trei modele de telefon: 8, 8s si X. Acesta din urma este parca desprins din viitor, avand functii noi, pe care niciun alt rival nu le-a prezentat inca. 

Noile modele din seria iPhone 8 sunt echipate cu un spate din sticlă şi ramă din aluminiu. Ele păstrează butoanele fizice Home, dispun de noi difuzoare stereo cu 25% mai puternice decât cele de pe iPhone 7 şi au ecrane mai performante. Acestea din urma includ funcţia True Tone de pe iPad Pro. Dimensiunile ecranelor, tot LCD, ca si in cazul modelelor mai vechi, au rămas neschimbate. 

iPhone 8 Plus dispune de cameră duală, care beneficiază acum de noi efecte. Utilizatorii se vor putea juca cu lumina de pe faţa subiectului fotografiat în timp real datorita functiei Portrait Lighting. 

Cel mai ieftin iPhone 8 va costa 699 de dolari, iar cel mai ieftin iPhone 8 Plus 799 de dolari, pentru versiunile cu spațiu minim de stocare, adica 64 de GB.

Pe de alta parte, noul iPhone X, care este de altfel noua nava amiral a Apple, reprezinta telefonul pe care l-au visat fanii companiei de la disparitia lui Steve Jobs. Are un design nou, de sticla si metal,  tehnologie de încărcare wireless bazată pe standardul Qi şi chipset cu 25% mai rapid decât cel din iPhone 7. Terminalul are display „Super Retina” (rezoluţie 2.436 x 1.125 pixeli, densitate 458 ppi), care oferă suport suport HDR, relateaza Go4it.ro.

Noul iPhone X dispune de funcţie tap to wake pentru pornirea ecranului. Camera duală de pe iPhone X dispune de senzori de 12 MP (f/1.8 şi f/2.4). La fel ca în cazul Galaxy Note 8, ambele camere de pe spate (wide şi telephoto) dispun de stabilizare optică a imaginii. Apple ar mai fi lucrat si la durata de viata a bateriei, care ar fi crescut autonomia cu aproximativ doua ore fata de iPhone 7. 

Pretul de la care porneste iPhone X este 999 de dolari. Telefonul va fi disponibil in doar cateva tari peste 6 saptamani. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea