Stiinta & Tehnologie

Apple a incheiat primele afaceri non-exclusive

Companiile de telefonie mobila Vodafone si Telecom Italia au anuntat ieri ca au incheiat intelegeri separate cu Apple pentru vanzarea iPhone in Italia, aceasta fiind prima oara cand compania americana incheie o intelegere non-exclusiva pentru o piata de vanzare.

“Apple a luat aceasta decizie fie pentru ca asa a vrut, fie pentru ca a fost o necesitate ”, a spus Ezra Gottheil, analist al Technology Business Research, facand referire la decizia Apple de a renunta la exclusivitate. Pana astazi, Apple a semnat intelegeri exclusive cu un singur distribuitor de servicii de telefonie mobila in fiecare piata pe care a patruns.

Astfel de intelegeri ar trebui sa aduca noi castiguri companiei Apple obtinute din taxele de abonament platite de detinatorii de telefoane iPhone. Nu se stie daca Vodafone sau Telecom Italia vor imparti veniturile de pe urma clientilor cu Apple, intrucat cele doua companii nu au declarat deocamdata nimic in sensul acesta.

Cititi continuarea articolului pe PCWorld.ro

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea