Stiinta & Tehnologie

#telefon #gadget #smartphone #aplicatie sanatate # sanatate gadget

Aparatul uimitor care iti arata pe smartphone de ce boli suferi!

In curand, un nou dispozitiv poate inlocui vizitele la doctor pentru unele probleme de sanatate. Cue este un aparat care functioneaza ca si un mini-laborator de teste, aratandu-ti anumiti parametri ai starii tale de sanatate direct pe ecranul smartphone-ului.

Ayub Khattak, inventatorul dispozitivului, spera sa il puna in vanzare din 2015, la pretul de 199 de dolari. Aparatul analizeaza saliva, sangele si secretiile nazale pentru a-ti spune cu ce tip de gripa te confrunti, care este nivelul de testosteron din organism, cand esti in perioada de ovulatie sau daca ai un deficit de vitamine in organism.

Mini-laboratorul Cue este gandit sa iti salveze timp si bani: o analiza pentru stabilirea nivelului vitaminei D dureaza 10 minute, iar un diagnostic de gripa este efectuat de trei ori mai rapid decat intr-un laborator clasic. Aparatul trebuie incarcat cu un anumit tip de cartus pentru fiecare test.

Foto: theverge.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea