Stiinta & Tehnologie

Antenele GSM, în faţa plutonului de execuţie

Luni
, reprezentanţii Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Asocia ţiei pentru Protecţia Consumatorilor din Romania precum şi reprezentanţii operatorilor de telefonie de pe piaţă autohtonă(Orange, Vodafone şi Telemobil) s-au întalnit la sediul ministerului pentru a discuta despre efectele dăunătoare ale antenelor de telefonie mobilă asupra sănătăţii persoanelor expuse.

APC Romania a pus problema necesităţii aplicării principiului precauţiei în instalarea antenelor firmelor de telefonie mobilă. Potrivit acestui principiu, trebuiesc luate mă suri preventive atunci cand comunitatea ştiinţifică nu se pune de acord şi nu se pot oferi date ştiinţifice care să ateste faptul că aceste antene nu pun în pericol sănătate populaţiei. Astfel s-a propus realizarea unui studiu de impact asupra sănătăţii. El urmează să fie realizat de Institutul de Sănătate Publică şi Direcţia de Sănătate Publică.

În condiţiile nici una din aceste instituţii nu are fondurile financiare pentru realizarea acestui studiu, APC Romania a propus ca finanţarea lui să vin chiar din parte operatorilor de telefonie mobilă.

  •   2006-08-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii