Stiinta & Tehnologie

#android 2.0 #eclair #google

Android 2.0 a fost anuntat oficial

Noua versiune a sistemului de operare Google Android a fost anuntata oficial de catre reprezentantii companiei.

Varianta innoita a OS-ului mai este cunoscuta si sub numele de Eclair .

Mesagerie si camera foto

Printre cele mai de seama imbuinatatiri ale sistemului de operare sunt accesul rapid catre informatii si moduri de comunicare cu propriile contacte si interfata camerei foto, care acum vine cu o serie noua de functii.

Astfel, cu Android 2.0 , utilizatorii pot alege o actiune ca trimitere de mesaje SMS, e-mail sau apeluri vocale catre o persoana din agenda prin selectarea fotografiei persoanei respective. Acest sistem este de fapt un widget denumit Quick Contact care mai livreaza si alte functii, cum ar fi cautare prin mesajele SMS si e-mail salvate sau stergerea automata a mesajelor dupa un anumit timp setat de utilizator in prealabil. Functiile camerei foto au fost si ele imbunatatite. Acum, Android Eclaire suporta si incorporarea de flash, zoom digital, moduri de fotografiere , white balance, efecte de culori (sepia, monocrom, etc) si focus in mod Macro.

Browser web si altele

Noua versiunea de Android vine si cu alte imbunatatiri ca, afisare mai buna a tastaturii virtuale pentru utilizare mai usoara sau un dictionar intuitiv care invata din cuvintele pe care utilizatorul le foloseste in timp ce trimite mesaje SMS si e-mail.

Totusi, un upgrade major il prezinta browser-ul web care acum are o interfata de utilizator noua, permite functii de bookmark, suport pentru focalizare double-tap, HTML5, cache pentru aplicatiile offline sau API (Application programming interface) pentru baze de date care folosesc limbajul SQL.

Primul telefon mobil care va beneficia de Android 2.0 este HTC Hero care va suporta un upgrade. Se mai stie ca cei de la HTC lucreaza in prezent la alte modele care sa dispuna de noul sistem de operare Google. Nu se stie clar daca primele terminale care au aparut pe piata cu Android vor suporta un update.

Prezentarea oficiala a lui Android 2.0 Eclair

  •   2009-10-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Vehiculele electrice vor reduce poluarea cu peste 20%

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii