Stiinta & Tehnologie

#voucher #tichete #rabla 2010

ANALIZA: Rabla 2010 - toate promotiile si ofertele speciale

Automarket va prezinta o compilatie a ofertelor importatorilor si dealerilor auto din Romania aparute odata cu programul Rabla 2010.

Odata cu demararea editiei 2010 a programului Rabla, producatorii si importatorii de automobile care activeaza pe piata din Romania au inceput sa faca oferte din ce in ce mai atragatoare. Pe o piata in care vanzarile de automobile au scazut dramatic iar conditiile de creditare au devenit din ce in ce mai stricte, unii importatori au creat oferte psihologice, care promit posibilitatea de a cumpara o masina chiar si cu salariul minim pe economie, sau cu o rata de 1 euro pe zi in cazul Dacia.

Pentru fiecare rabla casata veti primi un tichet valoric (voucher) de 3.800 de lei, care echivaleaza cu 900 de euro, iar numarul maxim de tichete valorice pe care le puteti folosi pentru o masina este de trei, ceea ce se traduce printr-un avans de 2.700 de euro la achizitia unei masini noi utilizand trei rable casate.

Automarket va prezinta o lista a promotiilor auto care merg mana in mana cu programul Rabla 2010 pentru a va asista in potentiala alegere a unei masini noi prin intermediul programului de innoire al parcului auto din Romania. Lista va fi adusa la zi de fiecare data cand un importator anunta o oferta noua.

CHEVROLET

Chevrolet are o oferta alaturi de Rabla 2010 pentru modelele Epica, Lacetti, Cruze, Captiva, Aveo hatchback si Aveo sedan, precum si pentru generatia precedenta a lui Spark. Puteti achizitiona generatia precedenta a lui Spark cu un pret de 2.940 de euro cu TVA pentru versiunea de baza prin intermediul programului Rabla alaturi de o rata de leasing de la 1.7 euro pe zi.

Chevrolet ofera doar versiunea 2.0 diesel a lui Epica prin programul de innoire al parcului auto editia 2010, aceasta avand un pret de pornire de 17.283 euro cu TVA inclus. Cruze vine cu un pret de pornire de 9.290 de euro cu TVA, motoare Euro 5 pe benzina pentru care nu trebuie sa platiti taxa de poluare si garantie de 5 ani care poate fi transferata unui alt proprietar in cazul vanzarii.

Lacetti are un pret de pornire de 6948 de euro cu TVA inclus si este disponibil doar cu o motorizare de 1.4 litri si 95 CP. Aveo in versiunea cu cinci usi are un pret de pornire de 5540 de euro cu TVA inclus. Aveo Sedan are un pret de pornire de 5200 de euro cu TVA inclus si vine cu o garantie de 5 ani si poate fi cumparat in leasing cu rate de la 2.3 euro pe zi. Captiva pleaca de la 19.853 de euro cu TVA inclus, iar pretul este valabil pentru versiunea 4x4 2.0 diesel cu 150 CP si 7 locuri.

CITROEN

Francezii de la Citroen au o serie de oferte pe care le aplica pe piata romaneasca, unele facand parte din programul Rabla, iar altele fiind discount-uri pentru diverse modele. Oferta celor de la Citroen pentru cei care isi cumpara o masina prin programul Rabla este simpla %u2013 pentru fiecare trei vouchere cu care vine un client, Citroen aduce pana la patru tichete cadou suplimentare. Astfel, reducerea la achizitia unui Citroen urca pana la 6300 de euro.

DACIA

Producatorul din Mioveni nu putea sa stea nepasator de la debutul programului Rabla in 2010. Cei de la Dacia au oferte pentru Logan, Logan MCV, Logan Van, Sandero si chiar Logan Pick-Up. Practic, un client isi poate cumpara un Logan cu o rata de la 1 euro pe zi, un Sandero cu o rata de la 1.2 euro pe zi, un Logan Van cu o rata de la 1.3 euro pe zi, un Logan Pick-Up cu o rata de la 1.4 euro pe zi sau un Logan MCV cu o rata de la 1.6 euro pe zi. Oferta respectiva este valabila prin programul Rabla in conditiile in care clientul aduce trei tichete de casare si face un credit pe 10 ani in valoare de 13.200 de lei la o dobanda de 14.7%, cu comision de intocmire dosar de 2.5%, gestiune lunara 30 de lei, DAE 20.84%, ajungand sa plateasca un total de 29.243.50 lei. Rata respectiva este calculata fara asigurare. Oferta de credit este realizata alaturi de cei de la RCI Finantare Romania in parteneriat cu BRD-GSG.

FIAT

Fiat ofera finantare prin Implus Leasing inca din showroom-urile sale chiar si pentru cei care au salariul minim pe economie. Acestia beneficiaza de avans 0% garantat si de bonusul Fiat Ecoplus, venind in completarea celor trei prime de casare cu un avantaj client de pana la 5800 de euro cu TVA. Ofertele speciale de la Fiat fac astfel disponibile la preturi foarte bune modele precum Fiat Panda (de la 3571 de euro fara TVA), Fiat Grande Punto (de la 5250 de euro fara TVA) si Fiat Bravo (7437 de euro fara TVA). In plus, modelul Fiat Linea este oferit la un pret de 5840 de euro (fara TVA) cu o echipare standard care contine ABS EBD, doua airbag-uri, aer conditionat, radio CD, geamuri electrice, inchidere centralizata si servodirectie.

FORD

Ford are o promotie pentru modelele Focus si Fusion prin achizitia prin programul Rabla. Astfel, Focus pleaca de la 8.950 de euro cu TVA cu pachetul de dotari CityStar. Contractul de leasing are o dobanda fixa de 5.99% pe toata durata sa, DAE 6.91% pentru finantare cu avans 10%, Valoare reziduala 10% si durata de finantare de cinci ani. Fusion are un pret de 6.990 de euro cu TVA inclus, cu DAE 6.91% cu avans 10% si valoare reziduala 10%, tot pe o durata de cinci ani. Pentru celelalte modele din gama, reducerea maxima este de 2.700 de euro, disponibila doar prin cele trei vouchere oferite la casarea a trei rable.

RENAULT

Renault are o promotie pentru modelele Clio, Fluence si Symbol in cadrul programului Rabla 2010. Pentru Clio si Symbol, Renault ii ofera clientului o reducere de pana la 5 ori contravaloarea primei de casare sau un pret de la 6.200 de euro cu TVA pentru Clio, respectiv 4.650 de euro cu TVA pentru Symbol, in timp ce pentru Fluence Renault ofera de pana la 6 ori contravaloarea primei de casare(pret de pornire de 8.700 de euro). Pentru celelalte modele, reducerea maxima este de 2.700 de euro, disponibila doar prin cele trei vouchere oferite la casarea a trei rable.

OPEL

Opel Corsa Essentia 1.2 85CP pleaca de la 6.850 de euro cu TVA inclus si are taxa de inmatriculare 0 deoarece motorizarea respecta normele Euro 5. Fratele sau mai mare, Astra J, are un pret de lansare special care pleaca de la 12.750 de euro pentru versiunea 1.4 de 100 CP. Pentru toate modelele din gama se poate aplica o reducere de 2.700 de euro prin intermediul celor trei vouchere oferite prin casarea a trei rable.

SEAT

Seat ofera modelul Ibiza in versiunea 1.2 60 CP la pretul de 6.500 de euro cu TVA inclus in conditia utilizarii a trei vouchere de casare. Pentru celelalte modele din gama, importatorul marcii spaniole nu are o oferta diferita %u2013 considerand suficienta reducerea de 2.700 de euro din pretul de lista operata de cele trei vouchere de la programul Rabla.

SKODA

Skoda
are o oferta pentru Fabia si Octavia in cadrul editiei 2010 a programului Rabla. Astfel, Skoda Fabia Avantaj pleaca de la 6.135 de euro inclusiv TVA si taxa de poluare cadou. Octavia are un pret de pornire de 9.287 de euro cu TVA inclus, iar versiunea 1.2 TSI a acesteia respecta normele Euro 5 si nu se plateste taxa de poluare. Celelalte modele din gama au o reducere maxima de 2.700 de euro %u2013 aplicata prin cele trei vouchere pe care le poate folosi orice persoana fizica sau juridica.

VOLKSWAGEN

Germanii de la Volkswagen au o oferta pentru Polo, Jetta si Golf prin intermediul programului Rabla. Polo 1.2 Trendline Attractive pleaca de la 8.267 euro cu TVA inclus. Volkswagen Jetta 1.6 Trendline Attractive pleaca de la 12.220 de euro cu TVA inclus. VW Golf VI 1.4 Trendline Attractive pleaca de la 10.599 de euro cu TVA inclus. Preturile celor trei oferte de mai sus includ reducerea de 2.700 de euro aferenta pentru trei vouchere rabla. La fel ca in cazul celorlalti producatori, clientii Volkswagen pot primi o reducere de 2.700 de euro pentru orice model din gama prin casarea a trei rable.

Pasii pe care trebuie sa ii urmati pentru cumpararea unei masini prin Rabla 2010 %u2013 valabili pentru persoane fizice:

- trebuie sa obtineti trei vehicule mai vechi de 10 ani, inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007, care functioneaza si respecta toate normele de incadrare in acest proiect

- va informati cu atentie de ofertele tuturor dealerilor care vand modelul pe care l-ati ales si alegeti oferta cea mai avantajoasa pentru dumneavoastra

- faceti copii dupa toate actele masinii, dupa caz si dupa actele de mostenitor, pentru fiecare rabla in parte

- mergeti la un centru de colectare validat de Agentia Fondului de Mediu sa verificati masinile respective, dupa care predati copiile dupa acte

- predati cele trei masini la centrul de colectare, urmand sa primiti un tichet valoric avand inscriptionata suma de 3.800 de lei si data pana la care este valabil. In acel moment, veti avea in posesia dumneavoastra toate actele originale ale masinii/masinilor care au fost casate de dumneavoastra. Totodata, veti primi si un certificat de distrugere. Trebuie sa faceti copii dupa toate actele, inclusiv dupa certificatul de distrugere. Dupa aceea, trebuie sa radiati autovehiculul/autovehiculele la unitatile de profil ale Ministerului Internelor si Reformei in Administratie din raza de domiciliu, de unde veti primi un certificat de radiere.

- Depuneti toate actele necesare inclusiv tichetul/tichetele valorice la comerciantul de vehicule acceptat in program pe care l-ati ales la pasul 2, dupa care veti primi o nota de inscriere

- Semnati contractul de cumparare in functie de tipul de finantare obtinut. Pentru contractele de leasing, veti avea nevoie si de o declaratie pe proprie raspundere conform careia veti cumpara masina la finele contractului. Nu uitati sa verificati toate clauzele contractuale inainte de a semna.

Puteti sa cumparati un automobil nou prin programul Rabla fara sa fiti nevoiti sa casati personal trei vehicule, deoarece voucherele sunt transmisibile. Pe piata auto au aparut deja persoane care comercializeaza tichete valorice pentru achizitia unui automobil nou prin programul Rabla, iar valoarea de tranzactionare al unui voucher pentru Rabla 2010 este de aproximativ 400-500 de euro, in conditiile in care valoarea acestuia este de 3.800 de lei. Odata cu achizitia unui asemenea tichet, aveti nevoie de toate actele masinii care a fost casata in schimbul acestuia in original.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea