Stiinta & Tehnologie

Americanii vor avea sistem de alerta prin telefon

Se pare < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/ca" title="ca">ca spaima americanilor de atacuri teroriste creste, pentru ca FCC -ul, Federal Communications Commission, a inaintat o propunere in care incearca sa introduca un sistem de alerta pentru mobile.

In cazul aprobarii, fiecare american va primi pe dispozitivul mobil din "dotare" un mesaj in care este avertizat in legatura cu o anumita urgenta.

Operatori de telefonie voluntari

Companiile de telefonie mobila care se vor numi voluntare pentru acest program si vor trimite mesajele catre clientii lor vor respecta trei lucruri. Un mesaj de alerta va fi trimit in cazul in care:

1). Un dezastru pune in pericol sanatatea si siguranta americanilor, de exemplu un atac terorist. Acesta ar declansa o alerta nationala din partea presedintelui Statelor Unite.

2). Amenintari iminente si in desfasurare, de exemplu: uragane, tornade sau cutremure.

3). Alerte "Amber", care se refera la rapiri de copii. +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+-
Pana acum operatorii de telefonie mobila ca T-Mobile, Verizon, Sprint Nextel si AT&T Au ">au declarat ca sunt interesati sa opteze pentru sistemtul de alerta propus de FCC.

Detalii si detalii

"Trebuie sa vedem exact care sunt detaliile deciziei FCC, dar dorit sa oferim un sistem de alerta prin mesaje utilizatorilor", a declarat AT&T intr-un comunicat oficial.

FCC planifica sa numeasca o agentie fixa care sa creeze mesajele de alerta si informatiile, care sa lucreze impreuna cu operatorii de telefonie mobila. Apoi, fiecare operator in parte care opteaza pentru acest serviciu va trebui sa indeplineasca anumite conditii specifice in 10 luni.

Utilizatorii au libertatea sa aleaga acest serviciu, iar operatorii de telefonie mobila vor trebui sa desemneze sonerii de apel speciale pentru aceste mesaje.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea