Stiinta & Tehnologie

Alfa Romeo contruieste un 4x4

Alfa Romeo va avea in cele din urma si un model crossover/SUV in oferta. Italienii leaga momentul lansarii masinii 4X4 de revenirea pe piata americana. Este foarte probabil ca Alfa sa demareze vanzarile in America de Nord chiar din 2009 , iar SUV-ul este asteptat sa apara la inceputul lui 2010. Alfa Romeo este doar varful de lance cu care Fiat incearca sa strapunga o piata care le-a creat mari probleme in urma cu doua decenii.

Daca Alfa reuseste sa castige un procent acceptabil din piata auto premium americana si sa mentina cadenta, atunci Fiat va duce si modelele sale peste Ocean. Mai mult, seful Fiat, Sergio Marchionne a declarat ca este in cautarea unei locatii destinate construirii fabricii Fiat. In acest moment sunt semnale ca Marchionne este in discutii cu oficiali ai orasului canadian Toronto.

Pana la momentul „invadarii Americii” de catre cei de la Fiat, SUV-ul Alfa trebuie sa fie pregatit cu o gama de propulsoare a caror capacitate sa se apropie de galon-ul american, dar care sa reusasca rezultate excelente la testele de toxicitate. V6-le de 3.2 litri (24V) se apropie cel mai bine de aceasta descriere.

SUV care ar putea primi numele de Alfa Romeo Cxover va fi construit pe platforma sedanului de clasa medie 159. In aceste conditii Alfa ar concura cu modele SUV compacte precum Audi Q5, Mercedes GLK sau BMW X3. La sfarsitul anilor 90 Alfa Romeo a lansat un model crossover numit Alfa Romeo 156 Crosswagon Q4, la care a renutat la scurt timp.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea