Stiinta & Tehnologie

#aniversare #giuseppe merosi #motorsport #alfa romeo

Alfa Romeo, 100 de ani de stil italian

Alfa Romeo este unul dintre brandurile care ocupa un loc cu totul si cu totul special in inimile pasionatilor de masini. Iar astazi casa auto sarbatoreste 100 de ani de existenta.

Asadar, exact acum  un secol lua nastere ALFA, un acronim pentru Anonima Lombarda Fabbrica Automobili.

“Primul copil” a fost de-a dreptul rapid intrucat a castigat mai multe competitii motorsport . Este vorba despre modelul 24 HP din anul 1910. Aceasta a fost gandit de Giuseppe Merosi si era pus de miscare de un motor cu 4084 cilindri, care dezvolta  42 CP si ii permitea sa atinga o viteza maxima de 100 km/h.

Totusi, intreaga istorie pe care o puteti vedea in imaginile alaturate nu este suficienta pentru a mentine viu un brand. In ultimul timp Alfa Romeo s-a  confruntat cu o serie de probleme financiare datorate scaderii vanzarilor la nivel mondial.

In speranta ca vor resuscita putin din mostenirea trecutului lor glorios, italienii de la Alfa au lansat recent pe piata noua Giulietta .

Noi le uram succes!

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea