Stiinta & Tehnologie

#simering

Afla totul despre simeringuri

Simeringul (sau semeringul) reprezinta o garnitura de etansare, care se monteaza cu ajutorul unui inel, numit resort. Cuvantul provine de la numele inginerului care l-a inventat, si anume Walther Simmer, numele de Simmerring® fiind marca inregistrata a companiei nemtesti Freudenberg & Co. KG.

Simeringul este o piesa auto destul de cunoscuta, mai ales atunci cand apare o defectiune. In general, simeringurile sunt cele mai dese probleme care duc la defectarea automobilelor, motiv pentru care acestea necesita o atentie aparte. De cele mai multe ori, un simering se foloseste pentru etansarea arborilor care se afla in interiorul motoarelor sau chiar a altor component care au nevoie de izolare fata de exterior.

In functie de locul unde este plasat, simeringurile sunt de mai multe feluri: simering arbore cotit, simering arbore cu came, simering fulie, simering pompa ulei, simering diferential, simering injector, simering palier, simering pompa vacuum, simering vibrochen, simering supapa, simering distributie, simering planetara, simering pompa servodirectie si simering caseta de directie.

La achizitia si montajul unui simering trebuie sa se ia in considerare o serie de parametri, printre care: mediul de etansare, temperatura, presiunea, viteza de rotatie a arborelui, expunerea la agentii externi cum ar fi praful sau apa, dimensiunile acestora si materialul din care este construit un simering.

Cele mai comune tipuri de simeringuri sunt realizate din viton, silicon si cauciucul nitrilic, ce poate fi gasit chiar si sub denumirea de nbr.

De cele mai multe ori, cand un simering se defecteaza apar pierderi de lichid (sau ulei), motiv pentru care schimbarea lui este inevitabila. In caz contrar, daca simeringul nu este schimbat la timp, uleiul pierdut poate ajuta intr-un timp foarte scurt la distrugerea piesei.

aca se constata pierderea de ulei din componenta respectiva, este indicat sa mergi cat mai repede la un service auto autorizat, deoarece in caz contrar poti inregistra probleme serioase la automobilul tau, iar banii pe care ii vei cheltui ulterior vor fi mai multi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea