Stiinta & Tehnologie

#HTML 5 #dispare Adobe Flash #Adobe Flash #flash

Adio, Adobe Flash! Dispare pana in...

Adobe Systems a anuntat ca va retrage la finele anului 2020 tehnologia Flash, prezenta pe aproape toate site-urile de pe internet.

Adobe si partenerii sai – Apple, Microsoft, Google, Facebook si Mozilla – vor reduce suportul pentru Flash in mai multe faze, pe parcursul urmatorilor trei ani.

Dupa 2020, Adobe nu va mai lansa update-uri pentru Flash, iar browserele de internet nu il vor mai suporta, pe fondul scaderii dramatice a utilizarii Flash in Internet: daca in 2014 cam 80% din utilizatorii Chrome vizitau cel putin o pagina web cu Flash, astazi doar 17% mai fac asta.

Acestui motiv i se adauga problemele majore de securitate avute de utilizatori din cauza vulnerabilitatilor Flash si performanta scazuta, combinata cu un necesar ridicat de resurse pe sistemele PC si mobile cauzate de Flash. Firefox a blocat deja de un an plugin-urile Flash din functionarea implicita a browser-ului, Microsoft si Google facand acelasi lucru.

HTML 5 a reusit sa se impuna ca si standard web, mai flexibil, mai performant si bineinteles nu la fel de consumator de resurse. Majoritatea serviciilor importante sunt trecute de mult pe HTML 5.


Sursa foto: neurogadget.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea