Adobe Systems a anuntat ca va retrage la finele anului 2020 tehnologia Flash, prezenta pe aproape toate site-urile de pe internet.

Adobe si partenerii sai – Apple, Microsoft, Google, Facebook si Mozilla – vor reduce suportul pentru Flash in mai multe faze, pe parcursul urmatorilor trei ani.

Dupa 2020, Adobe nu va mai lansa update-uri pentru Flash, iar browserele de internet nu il vor mai suporta, pe fondul scaderii dramatice a utilizarii Flash in Internet: daca in 2014 cam 80% din utilizatorii Chrome vizitau cel putin o pagina web cu Flash, astazi doar 17% mai fac asta.

Acestui motiv i se adauga problemele majore de securitate avute de utilizatori din cauza vulnerabilitatilor Flash si performanta scazuta, combinata cu un necesar ridicat de resurse pe sistemele PC si mobile cauzate de Flash. Firefox a blocat deja de un an plugin-urile Flash din functionarea implicita a browser-ului, Microsoft si Google facand acelasi lucru.

HTML 5 a reusit sa se impuna ca si standard web, mai flexibil, mai performant si bineinteles nu la fel de consumator de resurse. Majoritatea serviciilor importante sunt trecute de mult pe HTML 5.


Sursa foto: neurogadget.net

  •   2017-07-26
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.