Stiinta & Tehnologie

#bmw #fiabilitate #adac

ADAC confirma fiabilitatea modelelor BMW

Rezultate excelente in toate segmentele: MINI ocupa prima pozitie in segmentul automobilelor mici, in timp ce si BMW X5 se claseaza pe prima, respectiv a doua pozitie in segmentul SUV.

, Clubul auto German, are unul dintre cele mai solicitate servicii de asistenta rutiera din lume. In ultimul an "Ingerii galbeni" (Gelber Engel) au inregistrat 2 milioane de interventii. Bazat pe aceasta statistica, ADAC construieste in fiecare an un studiu de fiabilitate pentru principalele modele din piata (cu peste 10 000 automobile inmatriculate pe an).
Studiul se aplica pentru modelele cu anul de fabricatie intre 2004 si 2009 si masoara numarul de defectiuni provocate de probleme tehnice raportat la 1000 de automobile inmatriculate. Sunt indicate totodata si cele mai frecvente probleme in functie de model si anul de fabricatie.

Cu prima pozitie in doua segmente, modelele BMW si MINI au obtinut rezultate foarte bune. MINI a fost considerat cel mai fiabil automobil din segmentul mic, in timp ce primele pozitii la clasa SUV au fost impartite intre BMW X3 si BMW X5. BMW Seria 1, BMW Seria 3 si BMW Seria 5 au obtinut, de asemenea, rezultate foarte bune. Toate modelele BMW au obtinut calificative maxime pentru anii de fabricatie 2006-2009.

MINI a primit acelasi rezultat in intervalul 2005-2009. BMW X3 si BMW X5 au intrat in statistica ADAC incepand cu 2004, respectiv 2007, si au primit calificativul maxim pentru toti anii de fabricatie, fara exceptie. Aceste performante sunt continuarea unor rezultate constante din ultimii ani, unde modelele BMW au fost remarcate constant pentru numarul mici de defectiuni. Important este ca rezultate bune au fost obtinute de toate modelele BMW evaluate in acest studiu.

"Studiul ADAC este deosebit de relevant, pentru ca are la baza date statistice concrete si nu parerea subiectiva a unor specialisti. Piata germana a fost cea mai importanta pentru BMW in 2009 si este, prin urmare, o referinta excelenta pentru evaluarea frecventei de probleme tehnice. Prin urmare, desi este un studiu realizat intr-o alta tara, este unul foarte relevant si pentru Romania si este un argument important pentru pastrarea valorii de revanzare", a explicat Cristian Vlasin, sales manager BMW Group Romania.

Cititi mai multe pe Auto.ro    
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea