Stiinta & Tehnologie

#bmw #m5 #sedan #productie

Actuala generatie BMW M5 a iesit din productie

Actuala generatie BMW M5 pusa in miscare de un motor V10 si oferita in versiunile de caroserie sedan si break a iesit oficial din productie.

Deja vechiul M5 lasa loc noii generatii, nu inainte de a atinge un record de popularitate:  supercarul german a fost  construit in numar de 20.548 de exemplare in cei cinci ani de viata. Dintre aceasta 1.025 de unitati au fost M5 Touring, aceasta versiune fiind lansata in 2007, cu doi ani mai tarziu fata de sedan.

E60 si E61 au depasit performanta precedentului M5 E39 pus in miscare de un V8, devenind astfel cea mai vanduta generatie M5. Succesul a fost posibil datorita mai puternicului motor V10 de 5 litri (prezent si pe BMW M6 ), acesta punand la bataie 507 CP.

Cea mai importanta piata a fost SUA, cu 8.800 de unitati comercializate, urmata fiind de Germania (1.647 exemplare) si Marea Britanie si Irlanda, cu 1.776 unitati M5. Modelul a fost preferat de 512 italieni.

Peste cateva luni vom face cunostinta cu noul BMW M5, cunoscut si sub denumirea de F10. Acesta va fi oferit cu un motor V8 biturbo.

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea