Stiinta & Tehnologie

#spyker #saab #general motors

Actionarii Spyker sunt luati la intrebari dupa afacerea Saab

O asociatie olandeza cere explicatii celor din conducerea Spyker in legatura cu preluarea Saab de la General Motors .

Asociatia olandeza VEB insista ca Victor Muller, directorul executiv Spyker, sa raspunda intrebarilor legate de finantarea misterioasa care a aparut in ultimul moment in negocierile cu General Motors pentru preluarea Saab.

General Motors a impus in discutiile cu Spyker ca Vladimir Antonov, presedintele rus al companiei olandeze, sa renunte la partea sa din actiunile Spyker pentru ca transferul Saab sa aiba loc. Cele 4.6 milione de actiuni ale rusului au fost cumparate de Tenaci Capital, companie condusa de Victor Muller.

Tenaci Capital a contribuit cu 50 de milioane de euro la tranzactia dintre Spyker si GM si cu 82 de milioane de euro in imprumuturi pentru Spyker. Ziarul De Telegraaf a aflat ca Tenaci a fost infiintata cu o saptamana inainte incheierii tranzactiei dintre olandezi si GM, adresa firmei fiind aceeasi cu adresa de acasa a lui Victor Muller. Daca in spatele Tenaci Capital se afla Antonov, transferul Saab este serios amenintat.

VEB a trimis lui Muller un document numit "Sapte intrebari urgente pentru Victor", postandu-le si pe site-ul propriu. Acestea vizeaza chestiuni ca statutul actual al lui Antonov in legatura cu Spyker sau termenii imprumutului Tenaci. Ultima intrebare adresata lui Muller este: "De ce o companie care momentan nu are profit (Spyker) vrea sa cumpere o companie care nu a mai fost profitabila de foarte multi ani (Saab)?"

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

  •   2010-02-01
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: 5 sfaturi financiare pentru o vacanta fara griji

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.