Stiinta & Tehnologie

#procesor #snapdragon #qualcomm

A inceput lucrul la procesoarele Snapdragon de 1,3 si 1,5 GHz

Cei de la Qualcomm au fost primii care au lansat pe piata procesoare pentru dispozitivele mobile cu o capacitate de 1 Ghz.

Acum compania merge mai departe si pregateste lansarea procesoarelor qualcomm snapdragon de 1,3 si 1,5 GHz care se pare vor fi disponibile inainte de sfarsitul lui 2010.

Confirmare oficiala


Recent, unul din reprezentantii Qualcomm a diviziei de management al produsului a confirmat faptul ca inginerii companiei lucreaza deja nu la un procesor, ci la doua noi modele Snapdragon care vor fi lansate oficial pe piata inainte de sfarsitul anului 2010.

Acesta a mai declarat ca pentru moment, maximul de Ghz pe care procesoarele in lucru il vor atinge va fi de 1,5 Ghz. Primul procesor aflat in dezvoltare se numeste Snapdragon 8X50A si are 1,3 GHz, acesta fiind o versiune de 45nm (nanometri) a actualului model. Al doilea modul se numeste Snapdragon 8X72 si are o capacitate de 1,5 Ghz. Asemenea lui 8X50A, acest procesor se va lansa in aceeasi perioada a anului.

In telefoane, mai tarziu


Totusi, lansarea pe piata a celor doua noi procesoare nu inseamna ca ele vor fi integrate in smartphone-uri in acest an, ci doar ca vor fi disponibile producatorilor de dispozitive mobile. Reprezentantul Qualcomm a mai declarat ca noile modele vor fi capabile sa redea rezolutie de 1080p HD.

Dispozitivele mobile ca smartphone-uri, smartbook -uri, etc vor dispune de aceste procesoare probabil doar din 2011. In paralel cu cei de la Qualcomm, coreenii de la Samsung planifica si ei lansari asemanatoare pe acelasi segment cu modelele Hummingbird .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea