Stiinta & Tehnologie

9ff GT9 a batut Veyronul

Asa arata cea mai rapida masina din lume si se numeste 9ff GT9. Este un Porsche 911 transformat de compania de tuning 9ff pentru a ajunge la 409 km/h. Viteza a fost atinsa la testele oficiale de la sfarsitul lui aprilie si s-au desfasurat in Germania la Papenburg. Pana acum, Bugatti Veyron detinea acest titlu pentru cu cei 407 de km/h de care este capabil.

9ff GT9 reuseste sa bata Veyronul cu un motor de 4.2 litri cu 6 pistoane in linie si doua turbine, care produce 987 CP si un cuplu de 964 Nm. Modelul este mai lung cu 30 de cm decat masina Porsche de la care s-a plecat, 911 GT3. Pentru a fi cat mai aerodinamic, 9ff-ului i-au fost luati din inaltime 12 cm.

Pentru a reduce numarul de kg dar a pastra structura masinii cat mai rezistenta, inginerii au folosit fibra de carbon si kevlarul la constructia 9ff. Nu o vor produce in maimult de 20 de exemplare. Pentru a avea unul dintre acestea trebuie sa aveti in buzuna 500 de mii de euro. Jumatate din pretul unui Veyron!

Neoficial insa mai sunt doua masini de serie , Weber F1 si SSC Ultimate Aero TT, care au depasit Veyron-ul, dar nu si-au dublat performanta si oficial.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea