Social

#zoo #mures #gradina #ue

"Zoo" Targu Mures, o gradina zoologica europeana

Gradina Zoologica din Targu-Mures este singura unitate de profil din Romania inclusa in circuitul european.

Aceasta inseamna ca gradina  poate primi oricand, prin transfer si fara costuri, animale de la alte gradini zoologice din Europa.

Animalele de la gradina zoologica din Targu-Mures beneficiaza de spatiu de cazare mult peste normele trasate de Uniunea Europeana. Asta dupa ce directorul institutiei, Baltazar Bereczki, a obtinut aprobarea de a extinde padocurile existente sau de construire a altora noi care sa le ofere animalelor un confort sporit si posibilitatea de a se ascunde de ochii vizitatorilor atunci cand nu se simt in largul lor. "Este singura gradina din tara care are teren de asa natura ca putem asigura spatiul biologic mai mult decat pretind standardele. Avand in vedere ca oricum trebuia sa modificam limitele padocurilor, la reamenajare am mers pe ideea nu sa dublam, ci sa triplam spatiul de locuit pentru ca aveam aceasta posibilitate. In cifre, spre exemplu la tigri, daca un padoc trebuia sa fie 400-500 mp pentru animal, noi l-am facut de 1200 mp, sau la mistret , daca trebuia sa fie de 200 mp noi am facut de 600 mp.

 

Continuarea in Romania Libera


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea