Social

#bucuresti #bucuresti-ilfov #reorganizare administrativ-teritoriala

Zona metropolitana Bucuresti-Ilfov va avea deschidere la Dunare

Potrivit proiectului guvernamental de reorganizare administrativ-teritoriala, zona metropolitana Bucuresti-Ilfov va avea deschidere la Dunare.

Zona Bucuresti-Ilfov de va dezvolta in trei etape si, pana in 2016, va cuprinde Oltenita si localitati din judetele Dambovita si Giurgiu, potrivit deputatului PDL, Vasile Gherasim.

"In prima etapa se va comasa Bucurestiul cu Ilfovul. Vom avea 48 de unitati administrativ-teritoriale pe o suprafata de 2.800 de kilometri patrati, de zece ori mai mult decat este acum.

In etapa a doua vom avea 62 de localitati si o suprafata de 3.800 kilometri patrati.

Peste 5 ani suprafata regiunii Bucuresti-Ilfov va fi de 5.600 de kilometri patrati iar granitele vor ajunge in zona de sud pana la Dunare. Prima etapa se va face prin lege urmand ca celelalte doua etape sa se faca pe principiul asociativitatii unitatilor administrativ terioriale", a explicat deputatul Gherasim, citat de Gandul.info.

PDL vrea ca alegerile locale si parlamentare din 2012 sa fie organizate in cadrul noii administratii, cu doar 8 circumscriptii electorale, fata de cele 42 din prezent.

Odata cu extinderea, numarul consilierilor ar putea ajunge la 105, fata de 55 cat sunt acum, iar zona metropolitana Bucuresti-Ilfov va fi condusa de un guvernator, care va avea atributii asemanatoare cu actualul prefect al Capitalei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea